Η μοναξιά του Γιώργου Τζαβέλλα και πόσα χρόνια πέρασαν από το τελευταίο ματς πρόκρισης της Εθνικής (vid)

Η μοναξιά του Γιώργου Τζαβέλλα και πόσα χρόνια πέρασαν από το τελευταίο ματς πρόκρισης της Εθνικής (vid)

Η Ελλάδα κλείνει απόψε (21:45) την... περιπέτειά της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς να καταφέρνει να προκριθεί στην τελική φάση του Κατάρ. Τις ίδιες μέρες το 2013, η Εθνική του Φερνάντο Σάντος κέρδιζε μια θέση στα μπαράζ του Μουντιάλ του 2014, με τον Γιώργο Τζαβέλλα να αποτελεί τον μοναδικό συνδετικό κρίκο των δύο Εθνικών.

Η Εθνική Ελλάδος ολοκληρώνει απόψε (21:45) την παρουσία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς υποδέχεται το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ και θέλει να αποχαιρετήσει με τρίποντο και θετική εμφάνιση αυτή την προκριματική διαδικασία.

Το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης… έσβησε μετά την ήττα από την Ισπανία (0-1), ωστόσο η Ελλάδα θα κυνηγήσει τη νίκη τόσο για τη θέση της στο ranking της FIFA, όσο και για να κλείσει με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση.

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στην 27η μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, στο όριο δηλαδή για να πέσει από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, στο τέταρτο ενόψει της κλήρωσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Οι ισοπαλίες με το Κόσοβο (1-1) και τη Γεωργία (1-1) ουσιαστικά άφησαν πίσω την Εθνική μας στη μάχη της πρόκρισης και έτσι το αποψινό ματς με το Κόσοβο δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα… αντίο με νίκη και φυσικά τη βελτίωση της θέσης της στο FIFA Ranking.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, 8 χρόνια πριν, πηγαίνοντας συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου 2013, η Ελλάδα αντιμετώπιζε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Λιχτενστάιν, σε ένα ματς που θα αποδεικνυόταν το τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής (μέχρι το επόμενο).

Παρότι δεν έπεισε με την εμφάνισή της, η Εθνική του Φερνάντο Σάντος επικράτησε του αδύναμου Λιχτενστάιν με 2-0 και πήρε δικαιωματικά την πρόκριση στα μπαράζ του Νοεμβρίου για μια θέση στον… ήλιο του Ρίο.

Η Εθνική τερμάτισε 2η στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ (φτάνοντας τους 25 βαθμούς, με απολογισμό οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα) και έπαιξε στα μπαράζ του Νοεμβρίου, παίζοντας με τη Ρουμανία και πήρε την πρόκρισή της στα τελικά της Βραζιλίας.

Συγκρίνοντας το τότε με το σήμερα, αν κοιτάξει κανείς την αποστολή της Ελλάδας, θα παρατηρήσει πως ο μοναδικός συνδετικός κρίκος των δύο Εθνικών αποτελεί ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς, ωστόσο ο 33χρονος τώρα αμυντικός της ΑΕΚ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στην Εθνική του Τζον Φαν Σιπ.

Η ενδεκάδα της Ελλάδας στο ματς με το Λιχτενστάιν το 2013: Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46΄ Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69΄ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (85΄ Αθανασιάδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ