«Μυθική» Σερβία, σόκαρε την Πορτογαλία και… έφυγε για Κατάρ (1-2) – «Τσέκαρε» το εισιτήριο της με Μοράτα η Ισπανία (1-0)

«Μυθική» Σερβία, σόκαρε την Πορτογαλία και… έφυγε για Κατάρ (1-2) – «Τσέκαρε» το εισιτήριο της με Μοράτα η Ισπανία (1-0)

Με γκολ του Μίτροβιτς στις καθυστερήσεις, η Σερβία «τέζαρε» την Πορτογαλία μέσα στη Λισαβόνα και επικράτησε με 2-1, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ! Πιο δύσκολα από ότι περίμενε η Ισπανία, η οποία ωστόσο κατάφερε να νικήσει με 1-0 κόντρα στη Σουηδία, «κλειδώνοντας» την παρουσία της στο Μουντιάλ του 2022.

Με γκολ του Μίτροβιτς στις καθυστερήσεις, η Σερβία «τέζαρε» την Πορτογαλία μέσα στη Λισαβόνα και επικράτησε με 2-1, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ! Πιο δύσκολα από ότι περίμενε η Ισπανία, η οποία ωστόσο κατάφερε να νικήσει με 1-0 κόντρα στη Σουηδία, «κλειδώνοντας» την παρουσία της στο Μουντιάλ του 2022.

Πορτογαλία – Σερβία 1-2

Ανεπανάληπτο. Μοναδικό. Ονειρικό. Ένα παιχνίδι που θα θυμούνται για πάντα στη Σερβία! Με buzzer beater του Αλεξάντρ Μίτροβιτς στις καθυστερήσεις, η Σερβία «σόκαρε» την Πορτογαλία μέσα στο «Ντα Λουζ» και εξασφάλισε μία ιστορική πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο επιθετικός της Φούλαμ σκόραρε με κεφαλιά στις καθυστερήσεις και «κλείδωσε» μία επική πρόκριση για την πατρίδα του, στέλνοντας την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στα μπαράζ.

Η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με το… καλημέρα της αναμέτρησης. Σκόρερ ο Ρενάτο Σάντσες στο 2ο λεπτό! Οι Σέρβοι έπαιξαν με τη «φωτιά», ο Μπερνάρντο Σίλβα έκλεψε την μπάλα από τον αμυντικό και ο Ρενάτο Σάντσες το εκμεταλλεύτηκε, δίνοντας κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος!

Η Σερβία ωστόσο ανέβασε στροφές και μάλιστα πήρε τα ηνία. Εν τέλει δικαιώθηκε στο 33ο λεπτό με τον Ντούσαν Τάντιτς! Ο αρχηγός της Σερβίας σούταρε και παρότι ο Ρούι Πατρίσιο φάνηκε να μην έχει πρόβλημα, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό και όλα έδειχναν πως θα «έκλεινε» τη θέση της για το Κατάρ. Ο Μίτροβιτς ωστόσο είχε άλλη άποψη. Και την έκανε… γνωστή στις καθυστερήσεις. Ο Τάντιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο σέντερ φορ της Φούλαμ την έστειλε στα δίχτυα του Πατρίσιο που είχε και σε αυτό το γκολ ευθύνη, με τους Σέρβους να παίρνουν μία «μυθική» πρόκριση.

Βασικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που αγωνίστηκε για 69 λεπτά.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Κανσέλο, Φόντε, Ντίας, Νούνο Μέντες, Σάντσες (84’ Νέβες), Ντανίλο (90+2’ Αντρέ Σίλβα), Μουτίνιο (64’ Παλίνια), Ζότα (83’ Φέλιξ), Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα (64’ Μπρούνο Φερνάντες)

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς (65’ Σπάιτς), Μιλένκοβιτς, Γκουντέλι (46’ Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (69’ Ράντονιτς), Κόστιτς (89’ Γιόβιτς), Σάβιτς, Τάντιτς, Λούκιτς, Βλάχοβιτς

Ισπανία – Σουηδία 1-0

Παρότι δεν ήταν εύκολη η βραδιά, η Ισπανία κατάφερε να κάνει το καθήκον της και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ένα γκολ του Αλβάρο Μοράτα στα τελευταία λεπτά ήταν αρκετό για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε που επικράτησε με 1-0 και «κλείδωσε» το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Στα μπαράζ οι Σκανδιναβοί που είχαν αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας ωστόσο μία ανούσια κατοχή. Η Σουηδία ωστόσο ήταν αυτή που είχε τις φάσεις στο πρώτο μέρος, φτάνοντας μάλιστα και πάρα πολύ κοντά στο γκολ.

Στο 38ο λεπτό, ο Έμιλ Φόρσμπεργκ βρέθηκε εντελώς ξεμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε με τη μία, ωστόσο η μπάλα κατέληξε για λίγο άουτ. Και με το… καλησπέρα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Σουηδοί «άγγιξαν» κι πάλι το γκολ.

Ο Αθπιλικουέτα έκανε κακή πάσα μπροστά από την περιοχή του Σιμόν, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ισάκ, ο οποίος αστόχησε από πάρα πολύ καλή θέση. Παρότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την κατοχή, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες, με την είσοδο του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να προσθέτει έναν έξτρα «πονοκέφαλο» στην άμυνα της «Φούρια Ρόχα».

Στο 86ο λεπτό, η Ισπανία έβαλε τέλος στα όνειρα των Σουηδών. Ο Όλμο έκανε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Μοράτα πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την στα δίχτυα για το τελικό 1-0.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Άλμπα, Γκάβι (89’ Μπράις Μέντεθ), Μπούσκετς, Σολέρ (73’ Μερίνο), Σαράμπια (59’ Μοράτα), Όλμο (89’ Ρόδρι), Ντε Τομάς (59’ Ροδρίγο)

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Ογκούστινσον, Νίλσον, Λίντελεφ, Κραφτ, Έκνταλ, Όλσον, Κουλουσέβσκι (63’ Κουεζόν), Φόρζμπεργκ (63’ Σβάνμπεργκ), Κλάεσον, Ισάκ (73’ Ιμπραΐμοβιτς)

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς:

Ελλάδα – Κόσοβο 1-1

Λουξεμβούργο – Ιρλανδία 0-3

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ