Το… τρις εξαμαρτείν του Φαν Σιπ (vids)

Το… τρις εξαμαρτείν του Φαν Σιπ (vids)

Η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε για άλλη μια φορά, με τον Τζον Φαν Σιπ να αποτυγχάνει σε έναν ακόμη στόχο, κάνοντας το... 3/3.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την ήττα που γνώρισε στο ΟΑΚΑ από την Ισπανία (0-1) αποκλείστηκε και μαθηματικά από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ που ήταν και ο μεγάλος στόχος. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα, όμως η διαφορά ποιότητας με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε και το πέναλτι του Μαρτσίνιακ οδήγησαν στην ήττα.

Μάλιστα, η «γαλανόλευκη» τα έκανε… θάλασσα και στον επίλογο, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το τελευταίο Κόσοβο στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μένοντας στο 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Όπως και να ‘χει, η Ελλάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια σε αυτά τα προκριματικά, οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους, αλλά τόσο η Ισπανία όσο και η Σουηδία αποδείχθηκαν πιο έτοιμες, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να μετράει ακόμη μια αποτυχία τα τελευταία χρόνια. Όπως και ο Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος απέτυχε σε έναν ακόμη στόχο του.

Δεν είναι η πρώτη, δεν είναι καν η δεύτερη, αλλά η τρίτη φορά που ο Ολλανδός τεχνικός αποτυγχάνει να οδηγήσει τη «γαλανόλευκη» στους ομίλους μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά…

Το αρνητικό 3/3

Ο Φαν Σιπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις 31 Ιουλίου του 2019. Η αλλιώς στα μισά της φάσης των ομίλων των προκριματικών για το EURO 2020. Όταν πήρε τα… κλειδιά από τον Άγγελο Αναστασιάδη, η ομάδα μετρούσε ήδη τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα πρώτα τέσσερα ματς, σε έναν όμιλο με Ιταλία, Φινλανδία, Βοσνία, Αρμενία και Λιχτενστάϊν.

Η τότε αποστολή του Ολλανδού ήταν να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει την πρόκριση για τους ομίλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στα 6 παιχνίδια που ήταν εκείνος στον πάγκο, η Εθνική μας ομάδα μέτρησε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου και να μην πάρει το εισιτήριο.

Η δεύτερη αποστολή του 57χρονου προπονητή ήταν στο Nations League (2020/21), όπου έπρεπε να οδηγήσει τη «γαλανόλευκη» στην πρώτη θέση ενός σχετικά βατού ομίλου με Σλοβενία, Μολδαβία, Κόσοβο και Κύπρο. Εκεί σημειώθηκε μια ακόμη αποτυχία, με την Ελλάδα να τερματίζει στη δεύτερη θέση, όντας αήττητη με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην τρίτη αποστολή, στην οποία μπήκε… ταφόπλακα χθες. Στόχος του Φαν Σιπ ήταν να οδηγήσει την Εθνική μας τουλάχιστον στη δεύτερη θέση του ομίλου, ώστε να «έμενε» ζωντανή για το Μουντιάλ του Κατάρ. Όμως απέτυχε, με τη χθεσινή ήττα από την Ισπανία και μαθηματικά. Η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση και περιμένει το Κόσοβο για να ολοκληρώσει και τυπικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά.

Εν ολίγοις, ο απολογισμός του Ολλανδού; Τρεις αποτυχίες σε τρεις διοργανώσεις και 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 25 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών, με 28-22 γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ