Οι εφτά «πληγές» του Φαν Σιπ (vids)

Οι εφτά «πληγές» του Φαν Σιπ (vids)

Η Εθνική έχει δώσει εφτά παιχνίδια σε μια διετία με ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς. Εφτά ισοπαλίες που την έφεραν μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να βρεθεί σε τελική φάση διοργάνωσης για τέταρτη συνεχόμενη φορά, καθώς τερμάτισε τρίτη στον όμιλο. Εναν μήνα πριν η γαλανόλευκη είχε ακόμα την ελπίδα για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, αφού πήγαινε στη Σουηδία για το διπλό που θα την έβαζε για τα καλά στο κόλπο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μάλιστα για ένα ημίχρονο έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να τα καταφέρει, όμως εντέλει όχι μόνο ηττήθηκε στη Σουηδία, αλλά ολοκλήρωσε τον όμιλο με τραγικό τρόπο. Δύο ήττες, από Σουηδία και Ισπανία και μία ισοπαλία το βράδυ της Κυριακής με το Κόσοβο.

Η τελική βαθμολογία έφερε την Ισπανία με 19 βαθμούς απευθείας στο Μουντιάλ, τη Σουηδία με 15 σε αγώνες μπαράζ και την Ελλάδα τρίτη με 10 βαθμούς. Ουσιαστικά της έλειψαν έξι βαθμοί για να ξεπεράσει τη Σουηδία και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πάει στο Κατάρ. Και οι έξι βαθμοί με βάση τα παιχνίδια που έχασε βαθμούς (σε αντίθεση) με Ισπανία και Σουηδία ήταν τουλάχιστον εφικτοί για να είναι εκείνη η ομάδα που θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση.

Η Ελλάδα κατάφερε να έχει τρεις ισοπαλίες με τις ομάδες που βρέθηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις, τη Γεωργία και το Κόσοβο. Με εκείνες τις ομάδες δηλαδή που και στο παγκόσμιο Ranking είναι χαμηλότερα από τη δική μας Εθνική.

Στο 47 η Ελλάδα. Στο 93 η Γεωργία. Μόλις στο 113 το Κόσοβο με το οποίο φέραμε δύο ισοπαλίες με 1-1. Και μία ισοπαλία στην Τούμπα με τη Γεωργία, επίσης με 1-1. Και στα τρία παιχνίδια, μάλιστα, η Εθνική προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που επί εποχής Φαν Σιπ η Ελλάδα «τιμωρείται» από τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Είναι οι «πληγές» της εποχής του Ολλανδού. Μονίμως, εδώ και δύο χρόνια, τέτοια αποτελέσματα είναι που πλήγωσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την Εθνική ομάδα. Αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται πολύ χαμηλότερα σε επίπεδο ranking από την Εθνική μας.

Σε μια ιστορία εφτά αναμετρήσεων που ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, με το Ελλάδα – Λιχτενστάιν 1-1. Με γκολ Μασούρα που άνοιξε το σκορ και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο φινάλε. Οπως και την Κυριακή απέναντι στο Κόσοβο.

Σε όλο αυτό το διάστημα είδαμε το Σλοβενία – Ελλάδα 0-0, το Ελλάδα – Κόσοβο 0-0, το Ελλάδα – Σλοβενία 0-0. Συν τα τρία φετινά. Μαζεύονται πολλά για μια ομάδα που σε 19 επίσημα ματς αυτά τα δύο χρόνια έχει αποτύχει σε τρεις διαφορετικές διοργάνωσης, λόγω απώλειας βαθμών σε τέτοια παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ