Αργεντινή – Βραζιλία 0-0 – «Χ»έρι-χέρι στο Κατάρ Αργεντινή και Βραζιλία

Αργεντινή – Βραζιλία 0-0 – «Χ»έρι-χέρι στο Κατάρ Αργεντινή και Βραζιλία

Αργεντινή και Βραζιλία κόλλησαν στο μηδέν, με την παρέα του Μέσι να εξασφαλίζει και αυτή με τη σειρά της την παρουσία της στα γήπεδα του Κατάρ.

Ραντεβού στα γήπεδα του Κατάρ έδωσαν Αργεντινή και Βραζιλία, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Με αυτήν την ισοπαλία και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, η «Αλμπισελέστε» εξασφάλισε το εισιτήριο για το Μουντιάλ 2022. Μάλιστα, μετά και το 0-0 κόντρα στην ομάδα του Τίτε, η παρέα του Μέσι έμεινε αήττητη για 27ο συνεχόμενο ματς.

Γρήγορα θα ξεχαστεί το μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής κόντρα στη Βραζιλία, με τη μια ομάδα να εξουδετερώνει την άλλη. Άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι δεν… καίγονταν, έχοντας εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την παρουσία τους στο Κατάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε βασικός στο ματς, με την Αργεντινή να έχει μια ανούσια κατοχή στα πρώτα λεπτά. Ο Βινίσιους είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, έπειτα από λάθος της άμυνας της Αργεντινής, όμως το κάκιστο σουτ του πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση ο Κούνια δοκίμασε να κρεμάσει τον Μαρτίνες πίσω από τη σέντρα για να ακολουθήσει ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο κυριάρχησαν οι αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο Νικολάς Οταμέντι χτύπησε με αγκωνιά τον Ραφίνια, σε μία φάση που θεωρήθηκε ότι ο Αργεντινός δεν είχε πρόθεση. Η φάση αυτή άναψε τα αίματα, με τους Λεάντρο Παρέδες και Λούκας Πακετά να γίνονται οι πρώτοι παίκτες που δέχθηκαν κίτρινη κάρτα από τον Ουρουγουανό διαιτητή.

Στην επανάληψη Βραζιλία  έγινε ακόμα πιο απειλητική, χωρίς όμως να βρίσκει τον δρόμο προς την εστία του Μαρτίνες. Ο Φρεντ είχε δοκάρι, στη μεγαλύτερη φάση του ματς, ενώ ο Μέσι είχε ένα σουτ από την περιοχή που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Άλισον.

Ετσι, μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, η Αργεντινή τσέκαρε το εισιτήριο για Κατάρ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (53′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πάουλ, Παρέδες (46′ Λισάντρο Μαρτίνες), Λο Σέλσο (86′ Ντομίνγκες), Μέσι, Λαουτάρο (46′ Κορέα), Ντι Μαρία (74′ Άλβαρες)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Μιλιτάο, Άλεξ Σάντρο, Φαμπίνιο, Πακετά (79′ Ζέρσον), Φρεντ, Ραφίνια (69′ Άντονι), Κούνια (86′ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Βινίσιους

Αργεντινή – Βραζιλία 0-0
Βολιβία – Ουρουγουάη 3-0
Βενεζουέλα – Περού 1-2
Κολομβία – Παραγουάη 0-0
Χιλή – Εκουαδόρ 0-2

Βαθμολογία:
1. Βραζιλία 35 (27-4) *
2. Αργεντινή 29 (20-6) *
3. Εκουαδόρ 23 (23-13)
4. Κολομβία 17 (16-17)
5. Περού 17 (15-20)
6. Χιλή 16 (15-16)
7. Ουρουγουάη 16 (14-21)
8. Βολιβία 15 (20-28)
9. Παραγουάη 13 (9-18)
10. Βενεζουέλα 7 (9-25)
* Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ