Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: Πέρασε με ζόρι και φουλάρει για Μουντιάλ ο Σάντος

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: Πέρασε με ζόρι και φουλάρει για Μουντιάλ ο Σάντος

Ο Γιλμάζ αστόχησε σε πέναλτι για το 2-2 και η Πορτογαλία που τα... είδε όλα στο δεύτερο ημίχρονο προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ για το Μουντιάλ με 3-1. «Βλέπει» Κατάρ ο Σάντος, τα Σκόπια τελευταίος αντίπαλος.

Ματς θρίλερ στο «Ντραγκάο» με νικήτρια την Πορτογαλία! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο των Τούρκων, οι οποίοι αντέδρασαν στο δεύτερο, μείωσαν σε 2-1 και έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Γιλμάζ που αστόχησε σε πέναλτι για να στείλουν το ματς στην παράταση. Το γκολ του Νούνεζ στο φινάλε «σφράγισε» τη νίκη (3-1) και την πρόκριση των γηπεδούχων που είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για το Κατάρ αφού στον τελικό των μπαράζ θα παίξουν με τη Βόρεια Μακεδονία η οποία έριξε «βόμβα» μεγατόνων αφήνοντας εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Ο Σάντος είχε να διαχειριστεί πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών αφού για διάφορους λόγους δεν είχε στη διάθεσή του τους Ρουμπέν Ντίας, Πέπε, Σεμέδο, Κανσέλο, Νέβες και Ρενάτο Σάντσες, ωστόσο η ομάδα του κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Ρονάλντο και Ζότα είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο και το γκολ ήρθε τελικά στο 15′ όταν ο Μπερνάρντο σούταρε στο δοκάρι και ο Οτάβιο πήρε το ριμπάουντ για το 2-1.

Η Πορτογαλία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 42′ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Οτάβιο έσκαψε υπέροχα για τον Ζότα ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσακίρ για το 2-0 και κάπου εκεί μάλλον οι Πορτογάλοι πίστεψαν ότι η πρόκριση είχε κριθεί.

Ο Ζότα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με την Τουρκία να «ξυπνά» στη συνέχεια και να μειώνει αρχικά σε 2-1 στο 65′ όταν Γιλμάζ και Ουντέρ έκρυψαν την μπάλα και ο πρώτος πλάσαρε για το 2-1. Οι Τούρκοι τα έπαιξαν όλα για όλα και στο 82′ κέρδισαν πέναλτι σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Φόντε στον Ουνάλ. Ο Γιλμάζ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντιόγκο Κόντα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Αφού δεν έγινε το 2-2, ήρθε το 3-1 στο φινάλε για να δώσει πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Πορτογαλίας. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νούνες έφυγε απέναντι από τον Τσακίρ και τον νίκησε για το 3-1.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκουερέλτρο, Μπρούνο Φερνάντες (80′ Γουίλιαμ), Ζοάο Μουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα (71′ Φέλιξ), Οτάβιο, Ρονάλντο.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσλί, Κουτλού (90′ Ντουρσούν), Σελίκ (80′ Γιασίζι), Κοκτσλί, Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66′ Ουνάλ), Ουντέρ (80′ Τοκόζ), Γιλμάζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ