Αίγυπτος-Σενεγάλη: Το repeat του τελικού για μια θέση στο Κατάρ και η ευκαιρία του Σισέ

Αίγυπτος-Σενεγάλη: Το repeat του τελικού για μια θέση στο Κατάρ και η ευκαιρία του Σισέ

Λίγες εβδομάδες μετά τον τελικό του Κόπα Άφρικα, Αίγυπτος και Σενεγάλη τίθενται αντιμέτωποι με στόχο αυτή τη φορά μια θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπου ευελπιστεί να βρεθεί ο Παπέ Αμπού Σισέ.

Ήταν στις 6/2 όταν η Σενεγάλη κατάφερε να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το Κόπα Άφρικα, επικρατώντας της Αιγύπτου στη διαδικασία των πέναλτι.

Σχεδόν έξι εβδομάδες αργότερα, οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους σε ένα repeat του τελικού. Αυτή τη φορά ωστόσο ο νικητής δεν παίρνει κάποιον τίτλο, αλλά το εισιτήριο για το Κατάρ.

Αίγυπτος και Σενεγάλη τίθενται αντιμέτωποι στο Κάιρο, στην πρώτη αναμέτρηση των μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αυτή τη στιγμή δέκα ομάδες της Αφρικής παραμένουν στο… κυνήγι του Κατάρ.

Πέντε εισιτήρια, από πέντε διπλές αναμετρήσεις, με το ζευγάρι του τελικού του Κόπα Άφρικα φυσικά να ξεχωρίζει, καθώς και ένας εκ των Μο Σαλάχ και Σαντιό Μανέ δεν θα δώσει το «παρών» τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Κατάρ.

Εκεί όπου ωστόσο ευελπιστεί να βρεθεί ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού. Ο κεντρικός αμυντικός των Ερυθρόλευκων βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της Σενεγάλης και θέλει να δει την ομάδα του να κάνει το αποφασιστικό βήμα απόψε (21:30), πριν η χώρα του υποδεχτεί την Αίγυπτο για τη ρεβάνς (29/3).

Ερυθρόλευκο ενδιαφέρον υπάρχει και στο Καμερούν-Αλγερία, καθώς η ομάδα του Πιερ Κούντε θα δώσει δύο «μάχες» με την Αλγερία για μια θέση στο Κατάρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ στην Αφρική:

Παρασκευή 25/3
ΛΔ Κονγκό-Μαρόκο
Καμερούν-Αλγερία
Μάλι-Τυνησία
Αίγυπτος-Σενεγάλη
Γκάνα-Νιγηρία

Τρίτη 29/3
Μαρόκο-ΛΔ Κονγκό
Αλγερία-Καμερούν
Τυνησία-Μάλι
Σενεγάλη-Αίγυπτος
Νιγηρία-Γκάνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ