Στο Μουντιάλ ο Σισέ! (vid)

Στο Μουντιάλ ο Σισέ! (vid)

Η Σενεγάλη, με τον Παπέ Αμπού Σισέ να ξεκινάει στη βασική 11άδα και να παραμένει στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος, απέκλεισε στα πέναλτι την Αίγυπτο και πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα πέναλτι, η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ απέκλεισε την Αίγυπτο και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Κομβικός στην σπουδαία πρόκριση των Λεόντων της Τερανγκά ο αμυντικός του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε βασικός και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος.

Οι Σενεγαλέζοι είχαν ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Κάιρο με 1-0, αλλά απάντησαν με το ίδιο… νόμισμα (1-0) και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Αλιού Σισέ αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και με 3-1 κατάφεραν εν μέσω αποθέωσης να πάρουν την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μια σπουδαία στιγμή για Σενεγαλέζους, οι οποίοι τον Ιανουάριο είχαν κερδίσει τους Αιγύπτιους στα πενάλτι στον τελικό του Κόπα Αφρικα και είχαν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Απόψε, τους κέρδισαν και πάλι στα πέναλτι και πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ και οι συμπαίκτες του μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να ανατρέψουν το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού και κατάφεραν να σκοράρουν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ντιά. Το γκολ του επιθετικού της Βιγιαρεάλ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και έβαλε… φωτιά στο Stade Me Abdoulaye Wade. Μέχρι το τέλος του 90άλεπτου δεν άλλαξε κάτι, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Εκεί οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, με τους Σαρ, Ντιένγκ και Μανέ να ευστοχούν από την άσπρη βούλα, ενώ για τους Αιγύπτιους κατάφερε να ευστοχήσει μόνο ο Ελ Σόλια. Οι Σαλάχ, Ζιζό και Μοχάμεντ αστόχησαν, με την Σενεγάλη να πανηγυρίζει την πρόκριση και τον κόσμο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να αποθεώνει τον Αλιού Σισέ και τους παίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ