Στα μπαράζ το Περού, εκτός Μουντιάλ η Κολομβία

Το Περού κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα Παραγουάη τερματίζοντας στην 5η θέση και θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ μια εκ των Αυστραλία ή τα Η.Α.Ε για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Μουντιάλ στη Ν. Αμερική, με το Περού να παίρνει την πέμπτη θέση που οδηγεί στα διηπειρωτικά πλέι οφ, ενώ η Κολομβία έμεινε εκτός τερματίζοντας στην 6η θέσης της βαθμολογίας.

Δεδομένο είναι πως η Βραζιλία θα τερματίσει στην 1η θέση έχοντας 45 βαθμούς, ενώ η Αργεντινή είναι δεύτερη με 39, ενώ εκκρεμεί το μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα της «σελεσάο» το οποίο είχε διακοπεί λόγω της εισβολής των Αστυνομικών για υγειονομικούς λόγους και παραβιάσεις των κανόνων περί κορωνοϊού.

Το Περού κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι κόντρα Παραγουάη από το πρώτο ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 2-0 και τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου η Βραζιλία πήρε μία εύκολη νίκη στην Βολιβία με 4-0 χάρη σε γκολ των Πακετά (24ο), Ριτσάρλισον (45ο, 91ο) και Γκιμαράες (66ο), ενώ η Αργεντινή έμεινε στο 1-1 με τον Ισημερινό (Βαλένσια 93ο-Άλβαρεζ 24). Η Αργεντινή έμεινε στο 1-1 ε τον Ισημερινό (Βαλένσια 93ο-Άλβαρεζ 24). Η Ουρουγουάη τερμάτισε στην 3η θέση, νικώντας στο Σαντιάγκο την Χιλή με 0-2 χάρη σε τέρματα των Σουάρες στο 79ο λεπτό και Βαλβέρδε στο 90ο λεπτό.

Τέλος η Κολομβία επικράτησε με 1-0 απέναντι στην Βενεζουέλα, ωστόσο αυτή η νίκη που πέτυχε ήταν χωρίς ουσία, καθώς ήταν εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης του πέτυχε ο Χάμες Ροντρίγκες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από