Αταλάντα : Σκοράρει με το «τσουβάλι» και γράφει ιστορία

Αταλάντα : Σκοράρει με το «τσουβάλι» και γράφει ιστορία

Ακόμη μία άνετη επικράτηση της Αταλάντα, η οποία σκοράρει ασταμάτητα και κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ.

Άλλη μία παράσταση στο Μπέργκαμο από τη φοβερή και τρομερή Αταλάντα που επιβλήθηκε της Μπρέσια με 6-2, γράφοντας παράλληλα επιδόσεις 70ετίας.

Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι σκόραρε για 8η φορά τη φετινή σεζόν τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε αγώνα της Serie A και 4η φορά τουλάχιστον έξι γκολ, έχοντας την τιμητική της μοναδικής ομάδας που το καταφέρνει φέτος, από τα τοπ-5 πρωταθλήματα.

Οι μπεργκαμάσκι έχουν φτάσει τα 93 γκολ, ενώ έχουν να δώσουν άλλα πέντε παιχνίδια. Τελευταία ομάδα που σκόραρε τουλάχιστον τόσα γκολ ήταν η Νάπολι τη σεζόν 2016/17 όταν τελείωσε με 94 τέρματα, ενώ για να βρούμε την τρίτη ομάδα με παρόμοια επίδοση θα πρέπει να πάμε 60 χρόνια πίσω.

Η «ντέα» μάλιστα είναι μόλις η 4η ομάδα που σκοράρει πάνω από 90 γκολ σε 33 αγωνιστικές, έχοντας από πάνω μόνο τη Μίλαν όταν είχε σκοράρει από 103 και 101 γκολ τη διετία 1949/51, αλλά και την Τορίνο που είχε 105 τη σεζόν 1947/48.

Όλες αυτές οι επιδόσεις της φετινής Αταλάντα επαληθεύονται και από τα ατομικά στατιστικά των ποδοσφαιριστών της, αφού είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που έχει επτά παίκτες με διψήφια συμβολή τερμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ