Ουντινέζε – Γιουβέντους 2-1

Ουντινέζε – Γιουβέντους 2-1

Η Ουντινέζε με γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 της Γιουβέντους στην έδρα της και χάλασε το πάρτι των «μπιανκονέρι».

Η Γιουβέντους ηττήθηκε 2-1 από την Ουντινέζε στην «Dacia Arena» για την 35η αγωνιστική της Serie A, κι έτσι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από σήμερα το πρωτάθλημα.

Οι «μπιανκονέροι» ήθελαν απλώς μια νίκη για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο, αλλά η Ουντίνεζε της… χάλασε τη στέψη και με γκολ στο 90+2′ πήρε τη νίκη.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ανταποκρίνονταν αμυντικά αλλά η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το συρτό σουτ του Ντε Λιχτ να καταλήγει στα δίχτυα στο 42ο λεπτό.

Οι παίκτες του Λούκα Γκότι βρήκε απάντηση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Νεστορόβσκι να ισοφαρίζει στο 52ο λεπτό για την Ουντινέζε.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να πάρει ξανά το προβάδισμα αλλά οι προσπάθειες του Κριστιάνο Ρονάλντο (76′, 79′) και του Σάντρο (82′) δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι, από τη μεριά τους, προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους στη μεσαία γραμμή και εντέλει, φτάνοντας στις καθυστερήσεις, κατάφερε να… ξεράνει την «Γηραιά Κυρία».

Ο Φοφανά κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα, πέρασε δύο παίκτες της Γιουβέντους, βρέθηκε απέναντι από τον Σέζνι και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 στο 92ο λεπτό, υπογράφοντας μια σπουδαία νίκη που την ανεβάζει στη 15η θέση (με 39 βαθμούς).

Όσον αφορά τους «μπιανκονέροι», παρέμειναν στην κορυφή με 80 βαθμούς (74 έχει η Αταλάντα που παίζει την Παρασκευή 24/7 εκτός έδρας με τη Μίλαν) και θα πρέπει να περιμένουν το παιχνίδι με την Σαμπντόρια την επόμενη αγωνιστική (26/7) ώστε να επικυρώσουν τον τίτλο τους.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μούσο, Ροντριγκο, Εκόνγκ, Νούιτινγκ, Φοφανά, Σεμά, Τερ Αβέστ (78’ Σαμίρ), Ντε Πολ, Ζεέγκελαρ (69’ Λάρσεν), Οκάκα-Τσούκα, Νεστορόφσκι

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο (75’ Κουαδράδο), Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο, Ράμσεϊ (59’ Ματουϊντί), Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (60’ Κόστα), Κρ. Ρονάλντο, Ντιμπάλα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ