Ιταλία : Θέλουν playoffs για να σπάσει το σερί της Γιουβέντους

Ιταλία : Θέλουν playoffs για να σπάσει το σερί της Γιουβέντους

Στη Serie A σκέφτονται να θεσπίσουν διαδικασία playoffs, με σκοπό να εκθρονίσουν την, εννιά συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους!

Υπάρχει απόλυτος κυρίαρχος στην Ιταλία. Και είναι η Γιουβέντους.

Η «Βέκια Σινιόρα», με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, έφτασε τα 9 σερί. Και τα 36 συνολικά στην ιστορία της. Με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Serie A, να βρίσκεται στο +4 από τη 2η Ίντερ (οι «μπιανκονέρι» έχουν ένα ματς λιγότερο, καθώς εκκρεμούν για αυτούς 2 αγώνες ακόμη).

Αυτή την κυριαρχία φυσικά δεν τη θέλουν οι υπόλοιποι σύλλογοι, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τρόπους για να ρίξουν την Αυτοκρατορία της Γιούβε. Ένας από αυτούς τους τρόπους, ο οποίος φαίνεται να προκρίνεται, είναι η θέσπιση playoffs για ανάδειξη πρωταθλητή και play out για τον υποβιβασμό.

Μπροστάρης αυτού του εγχειρήματος είναι ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος είπε τα εξής: «Εξετάζουμε με την Ομοσπονδία περί ενός μονοπατιού play off, αλλά και play out για τη Serie A, για να σπάσουμε την καταστροφική σταθερότητα των τελευταίων εννιά χρόνων». Καταστροφική σταθερότητα εννοεί την κυριαρχία της Γιουβέντους, η οποία δεν λέει με τίποτα να αφήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν (playoffs, άρα περισσότερα ντέρμπι), θα προσπαθήσουν οι ανταγωνιστές της «Γηραιάς Κυρίας» να την εκθρονίσουν. Το αν θα το καταφέρουν (εφόσον αλλάξει τελικά ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος), θα το δείξει ο χρόνος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ