Ιμόμπιλε : Σπάει όλα τα κοντέρ… και γίνεται «χρυσός»! (pics, vid)

Ιμόμπιλε : Σπάει όλα τα κοντέρ… και γίνεται «χρυσός»! (pics, vid)

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε προσπέρασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην κούρσα του πρώτου σκόρερ, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του Χρυσού Παπουτσιού.

Είναι εκπληκτικός και πηγαίνει με σπασμένα φρένα! Ο Τσίρο Ιμόμπιλε διανύει μία ονειρική σεζόν και μένει ένας αγώνας για να κατακτήσει το πρώτο Χρυσό Παπούτσι της καριέρας του. Ο Ιταλός φορ έγραψε το τελικό 2-0, απέναντι στη Μπρέσια, προσπέρασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη μάχη του πρώτου σκόρερ της Ευρώπης και είναι έτοιμος να σπάσει ακόμα περισσότερα ιστορικά ρεκόρ.

Ο 30χρονος έγινε καταρχάς ο πρώτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που σκοράρει 35 γκολ σε μία σεζόν στη Serie A. Η Λάτσιο του Σιμόνε Ιντζάγκι θα συμμετέχει για πρώτη φορά έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια στο Champions League της επόμενης σεζόν. Για να καταλάβει κανείς το πόσο καταλυτικός ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Τσίρο Ιμόμπιλε, αρκεί να γνωρίζει πως έχει σκοράρει το 46% των γκολ της Λάτσιο.
Ο επιθετικός των Λατσιάλι ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Serie A που κατακτά το Χρυσό Παπούτσι, μετά από 13 χρόνια, όταν ο Φραντσέσκο Τότι είχε τελειώσει τη σεζόν με 26 γκολ.

Κι όμως έχει και άλλο! Εκτός από το Χρυσό Παπούτσι, ο Ιμόμπιλε έχει την ευκαιρία να σπάσει το μοναδικό ρεκόρ του Ιγκουαίν, από τη σεζόν 2015/16. Ο Αργεντινός είχε σκοράρει 36 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νάπολι, η οποία παραμένει η καλύτερη ατομική επιθετική επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στη Serie A.

Από το καλοκαίρι του 2016 όταν επαναπατρίστηκε για χάρη της Λάτσιο ο Ιμόμπιλε είναι ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στην Ευρώπη, με τα στατιστικά να το αποδεικνύουν περίτρανα… Ο 30χρονος έχει σκοράρει από τότε 102 τέρματα και είναι μόνο πίσω από τους Μέσι (132), Λεβαντόφσκι (115) και Κριστιάνο Ρονάλντο (103).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ