Kυκλοφορεί την Πέμπτη η αυτοβιογραφία του Φαν Μπάστεν

Kυκλοφορεί την Πέμπτη η αυτοβιογραφία του Φαν Μπάστεν

«Αρκετά. Αυτή είναι η αλήθεια μου» τιτλοφορείται η αυτοβιογραφία του σπουδαίου παλαίμαχου Ολλανδού άσου των Μίλαν και Άγιαξ.

Η Mίλαν του Σάκι και του Καπέλο είναι «μεταξύ των έξι μεγαλύτερων ομάδων όλων των εποχών, αλλά τον Σάκι δεν μπορούσα να τον αντέξω, μιλούσε πάρα πολύ».

Λόγια του Μάρκο Φαν Μπάστεν στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί αύριο στην Ολλανδία με τίτλο «Αρκετά. Αυτή είναι η αλήθεια μου», όπου φυσικά μεγάλο μέρος της καταλαμβάνει η παρουσία του στην ιταλική ομάδα (1987-1995), όπως άλλωστε και η έτερη με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, ο Άγιαξ (1981-1987).

Ο Φαν Μπάστεν αναφέρει -εκτός από την δική του Μίλαν- επίσης τον Άγιαξ του 1972, τη Μπάγερν του 1974, τη Λίβερπουλ της δεκαετίας του 1980, τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ρονάλντο και τη Μπαρτσελόνα των Μέσι, Μπουσκέτς, Ινιέστα και Τσάβι ως τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία.

«Δεν πρόκειται να πω ότι ήμασταν οι καλύτεροι. Αλλά ήμασταν ανάμεσα στους καλύτερους» αναφέρει ο 56χρονος Ολλανδός.

Ο Φαν Μπάστεν υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον Αρίγκο Σάκι «έπρεπε να παρακολουθήσουμε πολλά βίντεο. Στην προπόνηση μιλούσε πάντα. Πάρα πολύ. Του είπα: μίστερ, μου το είπες ήδη 12 φορές. Ήταν τόσο φανατικός που συνέχισε να λέει τις ίδιες ιστορίες. Ήταν δύσκολο να το αποδεχτούμε».

Σύμφωνα με τον Φαν Μπάστεν, Σάκι και Καπέλο «ήταν τυχεροί προπονητές. γιατί είχαμε μια υπέροχη ομάδα. Είχαν εξαιρετικούς αμυντικούς, όπως τους Μπαρέζι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Τασότι που ήξεραν να παίζουν πολύ καλά με την μπάλα».

Ο Φαν Μπάσκεν θυμάται ακομα τους τραυματισμούς του και πόσο υπέφερε από αυτούς, αφού τον ανάγκασαν σε πρόωρη αποχώρηση από την ενεργό δράση, το 1994 σε ηλικία μόλις 28 ετών.

«Δεν ανέκάμψα ποτέ από τον πρώτο τραυματισμό μου. Ο γιατρός είπε στον Κρόιφ ότι είχα πρόβλημα, αλλά δεν θα επιδεινωθεί και θα μπορούσα να παίξω. Είχα ήδη την αίσθηση ότι κάτι ήταν λάθος, αλλά έκανα μια συμφωνία με τον Γιόχαν. Μου επέτρεψε να χάσω κάποιες προπονήσεις και μερικούς αγώνες με την υπόσχεση να παίζω στην Ευρώπη.

Ήμουν δεμένος με τον Κρόιφ, επειδή ήταν σπουδαίος παίκτης, και το ίδιο συνέβη με τον Καπέλο. Με τον Κρόιφ έπαιξα μαζί του και εναντίον του στην τελευταία περίοδο της καριέρας του. Τον είχα ως φίλο και ήταν ο προπονητής μου. Μου άρεσε η προπόνηση μαζί του. Ήταν ο ήρωάς μου, το καλύτερο παράδειγμα και ο φίλος μου» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ