Το13αρι του Μέρτενς

Το13αρι του Μέρτενς

Ο Βέλγος επέστρεψε στο σκοράρισμα με τρία γκολ σε 2 ματς φτάνοντας τα 13 σε 22 αγωνιστικές. Όπως και πέρσι...

Μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 ήταν το «Επιστροφή στο μέλλον», με τον Mάϊκλ Τζ. Φοξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την ποδοσφαιρική εκδοχή του πασίγνωστου σίκουελ, εσχάτως, έχει αναλάβει να μεταφέρει, τρόπον τινά, στους αγωνιστικούς χώρους ο Ντρίες Μέρτενς. Όχι μόνο λόγω ύψους, αφού ο Βέλγος επιθετικός είναι μικρός το δέμας, όπως κι ο 56χρονος, πια Καναδο – Αμερικανός ηθοποιός, αλλά γιατί ο στράϊκερ της Νάπολι βιώνει το δικό του déjà vu!

Στα δύο τελευταία ματς έχει σκοράρει 3 φορές (1 γκολ στο 1-0, στο Μπέργκαμο, κόντρα στην Αταλάντα και δύο τέρματα, στο 3-1 επί της Μπολόνια στο, Κυριακάτικο, εντός έδρας ματς) κρατώντας την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι και του Ιταλικού Νότου επικεφαλής της βαθμολογίας της Serie A.

Αυτά τα τέρματα για το 30χρονο Βέλγο ήταν τα πρώτα του μετά τις 29 Οκτωβρίου και του επέτρεψαν να φτάσει τα 13 στις 22 πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο. Επίδοση ταυτόσημη με εκείνη που είχε προ 12μηνου στις ίδιες αγωνιστικές, όταν ξεκίναγε τη «δεύτερη καριέρα» του στην Νάπολι, με την ιδιότητα του «πρώτου βιολιού» στην γραμμή κρούσης της!

Ήταν τότε που σε εκείνον είχε πέσει ο κλήρος από τον προπονητή των Ναπολιτάνων ν’ αντικαταστήσει τον άτυχο Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος είχε διαλύσει τους χιαστούς του (στις 8 Οκτώβρη του 2016 σ’ ένα ματς της Εθνικής Πολωνίας) κι ακόμη δεν έχει επανέλθει.
Ήταν τότε που ο Μαουρίτσιο Σάρι του επεφύλαξαν έναν ρόλο «ψευτοεννιαριού» στα πρότυπα του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Άλλωστε ο τρόπος παιχνιδιού της Νάπολι είναι η εγγύτερη Ιταλική προσέγγιση του «τίκι – τάκα», του Γκουαρντιόλα, επί των ημερών του στους μπλαουγκράνα. Ήτοι, πίεση «ψηλά», «σταλινικά» ποσοστά κατοχής της μπάλας, μεταβιβάσεις που «ξυρίζουν» το χορτάρι, σχηματισμός, σε 4-3-3, που αποτελεί…Ευαγγέλιο. Θα μπορούσε να λείπει το «ψευτοεννιάρι»;

Το «ψευτοεννιάρι» στα πρότυπα του Μέσι κι ο «Μαρα-Μέρτενς»!

Ο Βέλγος, όμως, όχι απλά μετέτρεψε την ανάγκη σε φιλοτιμία, αλλά εξελίχθηκε σε αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που οι τιφόζι των παρτενοπέι του επεφύλαξαν το άκρως κολακευτικό προσωνύμιο «Μαρα-Μέρτενς»!

Με το το πρώτο συνθετικού του να παραπέμπει, απευθείας, στον κορυφαίο, διαχρονικά, ποδοσφαιριστή που φόρεσε την φανέλα της ομάδας που αγωνίζεται στην σκιά του Βεζούβιου! Αυτή την έκφραση λατρείας την ξεπλήρωσε ο Βέλγος στράϊκερ με 28 γκολ κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος. Ένα, μόνο, λιγότερο, από τον πρώτο σκόρερ της Serie A, Έντιν Ντζέκο.

Έτσι ο Σάρι βλέποντας τον να έχει επανασυνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα, μετά από το, «άγονο» τρίμηνο, περίπου, που προηγήθηκε τρίβει τα χέρια του, από ικανοποίηση, προσδοκώντας άλλα τόσα τέρματα (και γιατί όχι περισσότερα…) και κατά την φετινή σεζόν, που η Νάπολι στοχεύει στην επανάκτηση των πρωτείων του Ιταλικού ποδοσφαίρου, μετά από 28 χρόνια: «Είναι ξανά στα γνωστά του στάνταρ. Δυστυχώς με τον τραυματισμό του Μίλικ φορτώθηκε πολλά. Ο Μέρτενς ομορφαίνει το παιχνίδι μας. Είναι αυτό που επιδιώκουμε κάθε φορά που κατεβαίνουμε στο γήπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ