Λάτσιο – Ουντινέζε 1-3

Λάτσιο – Ουντινέζε 1-3

Η Λάτσιο, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, ηττήθηκε εντός έδρας με 1-3 από την εξαιρετική Ουντινέζε και βλέπει την κορυφή να απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η Λάτσιο κόντρα στην Ουντινέζε και ηττήθηκε με το βαρύ 1-3 στην Ρώμη, για την 9η αγωνιστική της Serie A. Έτσι, οι «λατσιάλι» βλέπουν την κορυφή να απομακρύνεται όλο και περισσότερο ενώ η Ουντίνεζε ξεφεύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Λάτσιο, από την αρχή του παιχνιδιού, προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Από την άλλη, η Ουντινέζε διατηρούσε αμυντικό σύστημα και δεν άφηνε την δημιουργία των επιθέσεων.

Στο 10ο λεπτό, οι παίκτες των δύο ομάδων σταμάτησαν και άρχισαν να χειροκροτούν, στην μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα που έχει πρόσφατα από την ζωή. Αρκετοί ποδοσφαιριστές ήταν συγκινημένοι κατά την διάρκεια του χειροκροτήματος, αποχαιρετώντας τον Αργεντινό «θρύλο».

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να πιάσουν στον ύπνο την άμυνα των «λατσιάλι» και με τον Τολγκάι Αρσλάν μπήκαν μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος μέσος είδε το κενό που του άφησαν οι αμυντικοί και με ωραίο δεξί σουτ, νίκησε τον Στρακόσια και έκανε το 0-1.

Η Λάτσιο προσπάθησε να συνέλθει μετά το τέρμα, ωστόσο η Ουντινέζε κατάφερνε να απειλήσει ακόμα περισσότερο την εστία των γηπεδούχων. Παρότι άρχισε να παίρνει μέτρα και να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Ουντινέζε άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα, η άμυνα της Λάτσιο δεν μπόρεσε να αντίδραση και ο Ιγκνάσιο Πουσέτο έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Ρώμης προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να ανατρέψει το σκορ. Το «κλειδί» ήταν ένα γκολ που θα έδινε ψυχολογία στους παίκτες του Ιντζάκι, όμως οι συνεχής σέντρες, δεν είχαν αποτέλεσμα. Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου, επαναλήφθηκε και στο δεύτερο.

Η Λάτσιο πίεζε αλλά η Ουντινέζε σκόραρε. Συγκεκριμένα, στο 71ο λεπτό, η άμυνα των «λατσιάλι» αδράνησε για ακόμη μία φορά και ο Φορεστιέρι «τελείωσε» το παιχνίδι κάνοντας το 0-3 με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Στρακόσια.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Λάτσιο κατάφερε να ξυπνήσει, έστω και αργά. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε κέρδισε το πέναλτι από τον Χουάν Μούσο, ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 1-3 για την ομάδα του. Με αυτό το τέρμα, ο ιταλικός σύλλογος πήρε αυτοπεποίθηση και στα τελευταία λεπτά, προσπάθησε να πάρει κάτι από τον αγώνα.

Με αυτό το τέρμα, μάλιστα, ο Τσίρο Ιμόμπιλε έφτασε τα 108 γκολ στη Serie A και ξεπέρασε τον Τζουζέπε Σινιόρι στους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Λάτσιο. Έτσι, ο διεθνής φορ είναι στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα και έχει μπροστά του μόνο τον Σίλβιο Πιόλα, ο οποίος σταμάτησε στα 143.

Παρότι οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, δεν βρήκαν τον δρόμο προς την μείωση και το σκορ παρέμεινε στο 1-3 μέχρι το τέλος. Έτσι, η Λάτσιο έμεινε στο -6 από την κορυφή και με ένα παιχνίδι περισσότερο ενώ από την πλευρά της Ουντινέζε, η διαφορά αυξήθηκε στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσια, Πάτρικ (76′ Περέιρα), Ατσέρμπι, Ράντου, Λατζάρι, Παρόλο (46′ Άκπρο), Κατάλντι (46′ Λέιβα), Λουίς Αλμπέρτο (63′ Καϊσέδο), Φάρες (46′ Μάρουσιτς), Ιμόμπιλε, Κορέα

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μούσο, Μπεκάο, Νούιτινγκ, Σαμίρ, Στρίγκερ Λάρσεν, Ντε Πάουλ, Αρσλάν, Περέιρα, Ζέγκελαρ, Φορεστιέρι (80′ Γουάλας), Πουσέτο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ