Κριστιάνο Ρονάλντο : Η απόλυτη «μηχανή των γκολ»

Κριστιάνο Ρονάλντο : Η απόλυτη «μηχανή των γκολ»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 750 γκολ στη σπουδαία καριέρα του σε 1026 παιχνίδια με Γιουβέντους, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Σπόρτινγκ και εθνική Πορτογαλίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το γκολ που πέτυχε στο ματς της Γιουβέντους με την Ντιναμό Κιέβου στο Τορίνο (3-0) έφτασε τα 750 γκολ στην τεράστια καριέρα του, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ μάλιστα να έχει χρόνια μπροστά του να φτάσει σε ακόμη ψηλότερα νούμερα.

Ο επιθετικός των μπιανκονέρι στην 173η εμφάνιση εμφάνιση του στο Champions League έφτασε τα 132 τέρματα, όντας ο απόλυτος σούπερσκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Πορτογάλος στράικερ που συνεχίζει να γράφει ιστορία και ρεκόρ στο Champions League κατέγραψε και ένα ακόμη, αφού είναι ένας από τους λίγους που έφτασε τον μαγικό αριθμό 750 στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο είναι πίσω μόνο από τον Πελέ σε συνολικά τέρματα καταγεγραμμένα, καθώς ο Βραζιλιάνος θρύλος έχει 767 τέρματα στη καριέρα του. Ο Ρονάλντο αργά ή γρήγορα θα τον ξεπεράσει, αφού μπορεί να είναι στα 35 του προς 36, αλλά έχει πολύ μέλλον στο ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος θα είναι στην πρώτη θέση λοιπόν σύντομα και η μόνη «απειλή» που μπορεί να νιώσει είναι από τον Λιονέλ Μέσι που είναι νεότερος κατά δυο χρόνια και έχει γκολ καριέρας 712.

Από εκεί και πέρα η απόλυτη «μηχανή των γκολ» έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει και τα 800 όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του στα social media και βλέπουμε… Εξάλλου είναι ο παίκτης που μαζί με τον Μέσι είναι οι μοναδικοί αυτή τη στιγμή που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στα 1000 τέρματα μέχρι να ολοκληρωθεί η καριέρα του.

Ο Ρονάλντο συνολικά από τα 18 του χρόνια έχει φορέσει τη φανέλα 5 ομάδων. Η ομάδα που μεγαλούργησε ωστόσο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σκόραρε τα 450 τέρμα από τα 750 που έχει σκοράρει. Από εκεί και πέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου «εκτοξεύτηκε» σαν ποδοσφαιριστής υπό την καθοδήγηση του ανυπέρβλητου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σκόραρε 118 τέρματα, ενώ στη Γιουβέντους που βρίσκεται για τρίτη χρονιά έχει φτάσει τα 75 γκολ και πλησιάζει σιγά σιγά όσα σκόραρε ως κόκκινος διάβολος.

Ο Κριστιάνο όμως έχει «υπηρετήσει» στον μέγιστο βαθμό και την εθνική Πορτογαλίας, με την οποία μετράει 102 τέρματα, όντας φυσικά πρώτος της σκόρερ, αλλά και ένας από τους πρώτους σκόρερ με το εθνόσημο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πραγματικός μύθος…

Οι κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία (επίσημα): 

Τα συνολικά γκολ καριέρας του Ρονάλντο: 

Cristiano Ronaldo has to score 43 more goals for Juventus to match his United tally

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ