Πάρμα : «Εις το όνομα του πατρός»

Πάρμα : «Εις το όνομα του πατρός»

Ο 40χρονος Αλεσάντρο Λουκαρέλι τέθηκε αντιμέτωπος του 17χρονου γιου του, Ματέο στην προπόνηση της ομάδας της Εμίλια – Ρομάνια.

«Κάποτε ήμουν όπως εσύ τώρα και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να μείνεις ήρεμος όταν καταλαβαίνεις ότι κάτι συμβαίνει. Αλλά πάρε το χρόνο σου» τραγουδούσε το 1970 ο, Ελληνοκύπριος, Κατ Στίβενς (σ. πριν ασπαστεί το Ισλάμ και ξαναβαφτιστεί Γιουσούφ) στο αθάνατο «Father and son». Ήτοι «Πατέρας και γιος» αγγλιστί. Κομμάτι που αναφέρεται στο χάσμα γενεών και το πως αντιμετωπίζει και προσπαθεί να κατευνάσει ένας πατέρας την ορμή και τον ενθουσιασμό του γιου του, που νιώθει ότι τον εκπαραθυρώνει, συγκρινόμενος με το δικό του συντηρητισμό, λόγω ηλικίας.

Οι στίχοι ίσως απηχούν των συναισθημάτων που βίωσε ο 40χρονος Αλεσάντρο Λουκαρέλι ευρισκόμενος αντιμέτωπος, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πάρμα, με τον πρωτότοκο γιο του, Ματέο, μέλος της ομάδας Νέων των «σταυροφόρων», που βολοδέρνουν στην Serie B!

H άλλοτε κραταιά Πάρμα ονομάζεται, επισήμως, «Πάρμα 1913» λόγω των δύο φαλιμέντων, τα προηγούμενα χρόνια, που την έστειλαν από τα «σαλόνια» του Καμπιονάτο στα αλώνια της Serie D (σ. ερασιτεχνικά).  

Ο Αλεσάντρο Λουκαρέλι, μικρότερος (κατά δύο χρόνια) αδερφός του μεγάλου επιθετικού Κριστιάνο Λουκαρέλι (σ. νυν προπονητής της Κατάνια και πρώην μπόμπερ των Λιβόρνο, Νάπολι, μεταξύ άλλων), εν αντιθέσει με εκείνον, έβγαζε το ψωμί του ως αμυντικός.

Το 2008 πήγαν, μαζί, στην Πάρμα αλλά ενώ ο μεγάλος αδελφός την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» (σ. Λιβόρνο), εκείνος την βρήκε στο Ένιο Ταρντίνι.

Πλέον συμπληρώνει μια 10ετία εκεί. Διάστημα που τα είχε όλα: Με τα αδέρφια Λουκαρέλι η Πάρμα ανέβηκε από την Serie B στην A, όπου ο αριστεροπόδαρος στόπερ κατέγραψε 193 συμμετοχές, πήρε το περιβραχιόνιο μετά από 6 χρόνια κι αναγορεύθηκε «σημαία» της ομάδας, όντας ο μόνος παραμένων στο «καράβι που βούλιαζε», λόγω χρεών.

Σήμερα, εκείνες οι μέρες μοιάζουν κακό όνειρο. Ο ίδιος αποτελεί παίκτη-σύμβολο της αναγέννησης, η οποία ξεκίνησε προ 2ετίας με δύο σερί ανόδους, που  επανέφεραν τους παρμένσι ένα «σκαλί» πριν την κορυφαία κατηγορία.

Εκεί όπου ο Αλεσάντρο Λουκαρέλι, έχοντας καταγράψει 386 συμμετοχές (με 5 ομάδες) είναι στην 100αδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στα χρονικά.

Η 10η σεζόν του στην Πάρμα του επεφύλλασε το ρεκόρ περισσότερων συμετοχών στο πρωτάθλημα (311), αλλά και την αμήχανη στιγμή να βρεθεί αντίπαλος του γιού του!

«Δεν με άφησε…»

Ο γεννηθείς το 2001 Ματέο μέλος της ομάδας κάτω των 17 της Πάρμα, προβιβάστηκε σε εκείνη των Νέων, που είχε προπονητικό «διπλό» με τους «μεγάλους» και τέθηκε αντιμέτωπος του πατέρα του.

Ο οποίος σχολίασε, αυτοσαρκαστικά, το συμβάν συνοδεύοντας την αποδεικτική φωτογραφία – ντοκουμέντο με την ακόλουθη λεζάντα: «Μόνο αυτό μου έλειπε». Και hashtag #πρέπει_να_το_ σκεφτώ_σοβαρά. Εννοώντας, μισοαστεία-μισοσοβαρά, την ποδοσφαιρική απόσυρση…

Ερωτηθείς για την πρωτοφανή εμπειρία ο Λουκαρέλι τζούνιορ είπε, γελώντας αλλά έχοντας, τον πρεσβύτερο, σ’ απόσταση ασφαλείας: «Σ’ ένα κόρνερ με μάρκαρε και δεν μ’ άφησε να φτάσω στην μπάλα. Λογικό, έχει την εμπειρία».

«Κοίτα με, είμαι γέρος αλλά κι ευτυχής» θα μπορούσε να του απαντήσει ο Αλεσάντρο ανατρέχοντας στους στίχους του Κατ Στίβενς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ