Νάπολι – Σπέτσια 1-2 : «Βόμβα» της Σπέτσια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

Νάπολι – Σπέτσια 1-2 : «Βόμβα» της Σπέτσια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

«Κηδεία» της Σπέτσια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και ηχηρή... σφαλιάρα για τη Νάπολι! Η ομάδα της Λιγουρίας επικράτησε (1-2) των παρτενοπέι και πήρε μεγάλη βαθμολογική... ανάσα, στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Εβγαλε τα… μάτια της η Νάπολι και έπεσε θύμα έκπληξης (1-2)! Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να… αυτοκτονήσει, χάνοντας και τον βαθμό της ισοπαλίας από την αξιόμαχη Σπέτσια.

Η Σπέτσια, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπαιζε για παραπάνω από 15΄ με 10 παίκτες, άλωσε το «Ντιέγκο Μαραντόνα», κάνοντας ακόμη μεγαλύτερο το κάζο για τους γηπεδούχους.

Οι «παρτενοπέι» με την αποψινή τους ήττα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διατηρηθούν στην τετράδα της Serie A. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έπεσε στην 5η θέση (την προσπέρασε η Σασουόλο), έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 28 πόντους.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι πανηγυρίζουν καθώς πήραν πολύτιμο… οξυγόνο, στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα της Λιγουρίας βρίσκεται πλέον στην 16η θέση με 14 βαθμούς, στο +2 από την τριάδα που οδηγεί στην δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Είναι μεγάλη η… σφαλιάρα για τη Νάπολι, που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν κατόρθωσε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς.

Στο 57΄, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο πήρε το προβάδισμα, όταν οι Ντι Λορέντζο και Πετάνια συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Σπέτσια. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα, βρίσκοντας την ισοφάριση από την άσπρη βούλα. Ο Εντσολά ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-1. Στο 77′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ισμαΐλι για μαρκάρισμα στον Πετάνια.

Στο 81′ η Σπέτσια έφτασε στην ολική ανατροπή. Ο Γκιασί σήκωσε πανέξυπνα για τον Εντσολά που πρόλαβε την έξοδο του Οσπίνα στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πομπέγκα από κοντά, έκανε το 1-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παρτενοπέι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το 1-2 παράμεινε μέχρι και το τέλος.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Μπακαγιόκο (76′ Ελμάς), Ρουίθ (82′ Γιορέντε), Πολιτάνο (45′ Πετάνια), Ζιελίνσκι (76′ Λομπότκα), Ινσίνιε, Λοσάνο

ΣΠΕΤΣΙΑ: Προβεδέλ, Βινιάλι, Τέρτσι, Ισμαΐλι, Μαρκίτσα (90′ Χουάν Ράμος), Ντεϊόλα (45′ Πομπέγκα), Αγκουμέ, Ματζόρε (90′ Σαπονάρα), Αγουδέλο (45′ Γκιασί), Εντσολά, Φαρίας (79′ Έρλιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ