Μίλαν – Γιουβέντους 1-3 : Η πρωταθλήτρια είναι εδώ!

Μίλαν – Γιουβέντους 1-3 : Η πρωταθλήτρια είναι εδώ!

Χωρίς περιθώρια να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο πλην της νίκης, η Γιουβέντους ήταν αφεντικό στο «San Siro», επικράτησε με 3-1 της Μίλαν έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιέζα κι έμεινε στο κόλπο του τίτλου.

Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς μια πρωταθλήτρια! Αυτό το κατάλαβε καλά η Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Serie με τη Γιουβέντους. Η ομάδα του Πίρλο πήγε στο Μιλάνο με την πλάτη στον τοίχο αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από διπλό την άφηνε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου κι έφυγε με σπουδαία νίκη με 3-1 χάρη σε δύο πολύ όμορφα γκολ από τον Κιέζα κι ένα από τον ΜακΚένι.

Στο -7 από την κορυφή πλέον η Γιούβε που έχει και παιχνίδι λιγότερο ενώ οι γηπεδούχοι που ήταν αήττητοι μέχρι σήμερα έχασαν τεράστια ευκαιρία να «τελειώσουν» την «Κυρία» αλλά και να αποσπαστούν με +4 από τη δεύτερη Ίντερ που νωρίτερα έχασε στη Γένοβα από τη Σαμπντόρια.

Η Μίλαν ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι και απείλησε δύο φορές με Λεάο και Καστιγιέχο, η Γιουβέντους όμως άρχισε να ισορροπεί σταδιακά. Στο 16’ έστειλε το πρώτο μήνυμα με τον Κιέζα να σημαδεύει δοκάρι αλλά δύο λεπτά μετά βρήκε δίχτυα ύστερα από την υπέροχη ασίστ με τακουνάκι από τον Ντιμπάλα.

Ντοναρούμα και Σέζνι είπαν «όχι» σε Κιέζα και Λεάο αντίστοιχα και στο 41′ ήρθε το 1-1 για την Μίλαν. Ο Λεάο έκανε το γύρισμα κι ο Καλάμπρια από το ύψος της περιοχής με άψογο πλασέ έκανε το 1-1.

Μόνο μία ομάδα εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι κι αυτή ήταν η Γιουβέντους. Η ομάδα του Τορίνο ήταν εμφανώς ανώτερη και με δύο γκολ ακόμη, έφτασε σε θριαμβευτική νίκη. Αρχικά, ο Κιέζα σκόραρε και πάλι με τρομερό πλασέ για το 1-2 στο 62′ και στο 76΄ήρθε και το 1-3 με τον Κουλουσέβσκι να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον ΜακΚένι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια (81’ Κόντι), Κίερ (81’ Καλουλού), Ερναντές, Νταλότ (81 Μαλντίνι), Ρομανιόλι, Κεσί, Καστιγιέχο, Τσαλχάνογλου, Χάουγκε (67’ Μπρσΐμ Ντίαθ), Λεάο.

Γιουβέντους: Σέζνι, Φραμπότα, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Ράμσεϊ (74’ Μπερναρντέσκι), Κιέζα (63’ ΜακΚένι), Ντιμπάλα (63’ Κουλουσέβσκι), Ρονάλντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ