Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς : Σαν το παλιό καλό κρασί… (pics & vid)

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς : Σαν το παλιό καλό κρασί… (pics & vid)

Στα 39 του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ο άνθρωπος που οδηγεί τη Μίλαν στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια, έχοντας καταλυτικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία των «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα...

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς φώναξε για ακόμη μία φορά «παρών» στη σημαντική νίκη της Μίλαν στην έδρα της Κάλιαρι, με τον Σουηδό να δίνει κεφάλι στους «ροσονέρι», μόλις στο 7ο λεπτό από την άσπρη βούλα και να ανοίγει τον δρόμο για το «τρίποντο», το οποίο «κλείδωσε» στο 52′ ο ίδιος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ της αναμέτρησης.

Ο Σουηδός σταρ σκόραρε το 12ο του γκολ στη Serie A τη φετινή σεζόν και αποδεικνύει πως η ηλικία… τουλάχιστον για εκείνον, είναι απλώς ένας αριθμός… Στα 39 του, ο τρελό-Ζλάταν δεν σταματάει πουθενά, έχοντας πάρει από το χεράκι τη Μίλαν, η οποία ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από τη 2η Ίντερ.

Παρότι ο Ζλάταν απουσίασε από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα χρονικό διάστημα σχεδόν δύο μηνών, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των φετινών σκόρερ στο πρωτάθλημα, ισοβαθμώντας στη 2η θέση με τον Τσίρο Ιμόμπιλε και τον Ρομέλου Λουκάκου, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι στην 1η θέση με 15 γκολ και μόλις τρία περισσότερα από τους επιθετικούς της Μίλαν, της Λάτσιο και της Ίντερ.

Μπορεί να είναι δεύτερος στα συνολικά γκολ στη φετινή Serie A, ωστόσο τα λεπτά συμμετοχής του αποδεικνύουν πως εάν δεν είχε χάσει το δίμηνο εκείνο, τότε θα βρισκόταν μόνος του στην κορυφή… Σε 631 λεπτά συμμετοχής, ο «Ίμπρα» έχει καταφέρει να σκοράρει 12 γκολ, με τον Ρονάλντο από την άλλη να έχει 15 τέρματα σε 1190 λεπτά.

Ο αριθμός του Ζλάταν αναλογεί σε ένα γκολ ανά 52 λεπτά, την ώρα που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους σκοράρει μία φορά ανά 79 λεπτά! Επίδοση που δείχνει πως ο Ιμπραΐμοβιτς διανύει πραγματικά μία εξαιρετική σεζόν.

Μάλιστα, στη χθεσινή νίκη κόντρα στην Κάλιαρι, ο Ζλάταν κατάφερε να γράψει ακόμη ένα μοναδικό στατιστικό, καθώς με τα δύο του χθεσινά γκολ, έσπασε το «ρόδι» για το 2021, συμπληρώνοντας 23 συνεχόμενα χρόνια σκοραρίσματος, με το στατιστικό να ξεκινάει από το 1999… Πριν καν γεννηθεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ!

Στα επτά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως βασικός, ο Ζλάταν έχει καταφέρει να δώσει στη Μίλαν με τα 12 του γκολ, συνολικά 17 βαθμούς από τους 21 διαθέσιμους, με τους «ροσονέρι» να έχουν πέντε νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες.

Μία σεζόν αποδείξεων για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που ακόμη και στα 39 του έτη, δείχνει ασταμάτητος και έτοιμος να επαναφέρει τη Μίλαν στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ