Τζένοα-Νάπολι 2-1 : Την… σκότωσε γιατί την αγαπούσε

Τζένοα-Νάπολι 2-1 : Την… σκότωσε γιατί την αγαπούσε

Η Νάπολι ηττήθηκε από την Τζένοα με 2-1, με τον Πάντεφ να σκοράρει και τα δύο γκολ των γηπεδούχων – Στο -3 από την 4η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη οι Παρτενοπέι.

Με πρωταγωνιστή τον Γκόραν Πάντεφ, η Τζένοα επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Νάπολι για την 21η αγωνιστική της Serie A.

Ο Σκοπιανός, ο οποίος αγωνιστεί για τρία χρόνια στην Νάπολι, «σκότωσε» την πρώην ομάδα του και πλέον Παρτενοπέι βρίσκονται στο -3 από την 5η θέση και την 4η θέση, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την 3η σερί νίκη τους και ουσιαστικά σφράγισαν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Η Τζένοα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Μακσίμοβιτς έκανε τραγικό λάθος, ο Μπαντέλι και πέρασε κάθετα στον Πάντεφ και αυτός από κοντά πλάσαρε στον Οσπίνα για το 1-0. Στο 24’ η Νάπολι άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Πετάνια σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η Τζένοα όμως πέτυχε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Πάντεφ. Ο Ζάιτς έβγαλε στον Σκοπιανό και αυτός με νέο πλασέ εξ επαφής έγραψε το 2-0. Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η Νάπολι απείλησε δύο φορές, με τους Ρουί και Ζιελίνσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Ρουί πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Περίν απέκρουσε το σουτ του Ζιελίνσκι.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημίχρονο η Τζένοα έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Περίν, με την Νάπολι να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων. Στο 68’ μάλιστα ο Τζενάρο Γκατούζο είδε τον Κώστα Μανωλά να τραυματίζεται σε μια σύγκρουση με τον Πάντεφ, με τους δύο παίκτες να γίνονται αλλαγή. Στο τελευταίο 20άλεπτο οι Παρτενοπέι ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα της Τζένοα. Στο 71ο λεπτό ο Περίν είπε «όχι» στον Ντέμε και στο 78’ η Νάπολι είχε δοκάρι με τον Ινσίνιε. Οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1. ΟΠορτανόβα έκανε τραγικό λάθος και ο Πολιτάνο με σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε μείωσε σε 2-1. Στο 90+3’ η Νάπολι έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν το σουτ του Ελμάς από το σημείο το πέναλτι έφυγε άουτ.

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Κρισίτο, Τζαπακόστα, Τσίμπορα, Γκολντανίτζα, Στρόουτμαν (68’ Μπεχράμι), Μπαντέλι, Ραντοβάνοβιτς, Ζάιτς (88’ Ροβέλα), Πάντεβ (68’ Σκαμάκα), Ντέστρο (79’ Πορτανόβα)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μανωλάς (68’ Ραχμάνι), ΝτοΛορέντζο, Ρουί, Μακσίμοβιτς, Ντέμε (78’ Μπακαγιόκο), Ζιελίνσκι (54’ Ινσίνιε), Ελμάς, Πολιτάνο, Πετάνια (54’ Οσιμέν), Λοσάνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ