Ανιέλι : «Οι απώλειες των ομάδων αγγίζουν τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ»

Ανιέλι : «Οι απώλειες των ομάδων αγγίζουν τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ»

Στη συνεδρίαση της ECA ο Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε στο τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο που έχει για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, Αντρέα Ανιέλι, μίλησε για την τεράστια απώλεια εσόδων των ομάδων που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, τις τελευταίες δύο σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η συνεργασία και η ενότητα μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε τη σεζόν 2019/2020 και να διαχειριστούμε την πανδημία. Ενώ δεν είμαστε ακόμη στο επίκεντρο της κρίσης, επηρεαζόμαστε ακόμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν έχουμε φιλάθλους στην πλειονότητα της Ευρώπης, οι παίκτες είναι πιεσμένοι από ένα περίπλοκο πρόγραμμα. Η απώλεια εσόδων είναι περίπου 6,5 με 8,5 δισεκατομμύρια σε δύο σεζόν.

Η Covid-19 έθεσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του τρέχοντος ποδοσφαιρικού μοντέλου. Ορισμένοι σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες έχουν δείξει ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο, ενώ σκέφτομαι επίσης τις διαρροές για το ενδιαφέρον της JP Morgan για μια Super League. Δεν ενδιαφέρονται για αλληλεγγύη, αλλά για αποδόσεις. Το ποδόσφαιρο, τα οικονομικά και η πολιτική βρίσκονται στο σταυροδρόμι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Πρέπει να παρεμποδίσουμε αυτές τις δυνατότητες, να δράσουμε, διαφορετικά κινδυνεύουμε. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να βάλουμε τους φιλάθλους στο επίκεντρο. Η έρευνα δείχνει ότι τουλάχιστον το 1/3 ακολουθεί τουλάχιστον δύο ομάδες. Το 10% ακολουθεί τους παίκτες, όχι ομάδες. Πιθανότατα υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες που δεν είναι ανταγωνιστικοί, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τους φιλάθλους δεδομένους αλλιώς κινδυνεύουμε να τους χάσουμε.

Σήμερα θα έχουμε παρουσίαση σχετικά με τις μορφές διεθνών διοργανώσεων από το 2024 και μετά με το περίφημο ελβετικό σύστημα. Αυτή η ιδέα προήλθε από ένα από τα μέλη μας, τον Φαν ντερ Σάαρ του Αγιαξ. Πρέπει να σκεφτούμε συλλογικά. Θέλω να κλείσω με μία αναφορά του Μάριο Ντράγκι: “Εάν δεν κινηθούμε, θα είμαστε μόνοι στη ψευδαίσθηση εκείνου που είμαστε, στη λήθη αυτού που είμαστε και στην άρνηση του τι θα μπορούσαμε να είμαστε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ