Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τον έβγαλε στη σέντρα τον Μανούχο ο Κλάτενμπεργκ, θα τον βγάλει και στη... σύνταξη όπως πρέπει;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανιέλι : «Σχεδόν κλεισμένη η συμφωνία για αλλαγές στο Champions League»

Όλα έτοιμα για το νέο Champions League σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι.

Ανιέλι : «Σχεδόν κλεισμένη η συμφωνία για αλλαγές στο Champions League» | to10.gr

Η συμφωνία για τις αλλαγές στη δομή του Champions League βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της και θα πρέπει να «κλείσει» μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η UEFA έχει προτείνει σημαντικές αλλαγές στο Champions League, με τη συμμετοχή 36 συλλόγων αντί για 32 και την θέσπιση μιας ενιαίας βαθμολογίας για όλες τις ομάδες αντί για το τωρινό σύστημα των οκτώ ομίλων των τεσσάρων.

Μολονότι έχει διατυπωθεί κριτική για κάποια στοιχεία του σχεδίου από τον οργανισμό European Leagues, ο οποίος εκπροσωπεί τις εγχώριες λίγκες της ηπείρου, ο Ανιέλι πιστεύει ότι η συμφωνία έχει ουσιαστικά «κλείσει».

«Θα ήλπιζα ότι όλα θα έχουν τελειώσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν, η μια είναι η πρόσβαση στη διοργάνωση. Πώς θα κατανεμηθούν οι τέσσερις επιπλέον θέσεις; Όμως, θα έλεγα ότι μέσα σε δύο εβδομάδες όλα θα πρέπει λίγο-πολύ να έχουν τακτοποιηθεί» επισήμανε.

Η αρχική πρόταση της UEFA έδινε τη δυνατότητα οι επιπλέον θέσεις να δοθούν σε ομάδες που βρίσκονταν σε υψηλές θέσεις στην κατάταξή της, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης να έχουν περισσότερες από τέσσερις ομάδες σε τακτική βάση.

Από την πλευρά τους, οι European Leagues ζητούν οι επιπλέον θέσεις να δοθούν στους πρωταθλητές από μικρότερες λίγκες και ο Ανιέλι δήλωσε πως περιμένει ότι η συμφωνία θα είναι ένας συμβιβασμός, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι δύο προτάσεις.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από