Ο Ρονάλντο «έπιασε» τον Γιακουμάκη

Ο Ρονάλντο «έπιασε» τον Γιακουμάκη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στην ισοπαλία της Γιουβέντους με την Τορίνο και έφτασε στην τρίτη θέση των σκόρερ σε όλη την Ευρώπη τον Γιώργο Γιακουμάκη.

O Γιώργος Γιακουμάκης παραμένει ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης και φυσικά επικεφαλής του σχετικού πίνακα στο ολλανδικό πρωτάθλημα με 24 γκολ σε 26 συμμετοχές, παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε δίχτυα αυτή την αγωνιστική.

Ο Ελληνας επιθετικός βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα με τους πιο παραγωγικούς σκόρερ της «γηραιάς ηπείρου» σε… πραγματικούς αριθμούς, καθώς στην βαθμολογία για το «χρυσό παπούτσι» λαμβάνεται υπόψιν και ο συντελεστής δυσκολίας κάθε πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο Γιακουμάκης να… χάνει έδαφος. Τα ίδια τέρματα με τον Γιακουμάκη, έχει πλέον και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφθασε στα 24 γκολ σε 25 συμμετοχές και με ένα ματς λιγότερο, είναι τρίτο στην κατάταξη.

Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, παραμένει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, καθώς ο Γερμανός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου (έχει τραυματισθεί στο γόνατο και θα χάσει μερικά ματς), έχει σκοράρει 35 φορές σε 25 αναμετρήσεις, ενώ ακολουθεί ο Νιγηριανός στράικερ της Γκενκ, Πολ Ονουάτσου με 26 τέρματα σε 31 αγώνες.

Τα κορυφαία 12 πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA είναι αυτά της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, του Βελγίου, της Ουκρανίας, της Ολλανδίας, της Τουρκίας και της Αυστρίας. Και απ’ αυτά θα προκύψει ο καλύτερος γκολτζής της χρονιάς.

Ο πίνακας με τους 5 καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη:

1. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι( Μπάγερν Μονάχου) 35 γκολ σε 25 ματς
2. Πολ Ονουάτσου (Γκενκ) 26 γκολ 31 ματς
3. Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) 24 γκολ 25 ματς
4. Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο) 24 γκολ 26 ματς
5. Πάτσον Ντάκα (Σάλτσμπουργκ) 23 γκολ 19 ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ