Καραγκούνης: «Ήταν η καλύτερη ομάδα η Ίντερ, το άξιζε»

Καραγκούνης: «Ήταν η καλύτερη ομάδα η Ίντερ, το άξιζε»

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ίντερ τονίζοντας πως ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα και δίκαια βρέθηκε ξανά στην κορυφή.

Συνέντευξη στα «ΝΕΑ» παραχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης που αγωνίστηκε για μια διετία στην Ιντερ και μίλησε για την επιστροφή των αγαπημένων του «νερατζούρι» στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο «Κάρα» αγωνίστηκε στη νερατζούρι πλευρά της πόλης από το 2003 έως το 2005.

Με την Ιντερ κατέκτησε ένα Κύπελλο Ιταλίας αλλά κυρίως κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου, έκανε φιλίες που κρατάνε μέχρι και σήμερα. Έκτοτε παρακολουθεί ανελλιπώς την πορεία της Ιντερ ενώ αγωνίζεται στα παιχνίδια που δίνει η ομάδα με την «Inter Forever», δηλαδή με παλαίμαχους της ομάδας.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας είδε και τη φετινή πορεία της Ιντερ. Λίγες μέρες μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Καραγκούνης μίλησε για το πρωτάθλημα της Ιντερ. Ενα πρωτάθλημα που όπως λέει ο Γιώργος Καραγκούνης, άξιζε 100% αφού είχε το καλύτερο ρόστερ και τον καλύτερο προπονητή, ενώ οι επενδύσεις που έκανε έπιασαν τόπο και την οδήγησαν στην κορυφή.

«Η Ιντερ ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα. Είχε τη διάρκεια που χρειάζεται για να φτάσεις στην κορυφή και το άξιζε 100%. Είχε το καλύτερο ρόστερ, με σπουδαίους παίκτες και με προσωπικότητες. Από τη στιγμή που βγήκε εκτός Ευρώπης και επικεντρώθηκε στον στόχο της στο πρωτάθλημα, τότε ήταν πολύ δύσκολο για τους υπόλοιπους να την ακολουθήσουν. Γι’ αυτό και δεν κινδύνευσε ποτέ», λέει ο Καραγκούνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον ρόλο που έπαιξε ο προπονητής στην πορεία προς τον τίτλο.

«Σίγουρα ο προπονητής έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ο Κόντε είναι ένας προπονητής που όπου έχει πάει έχει πάρει τίτλους. Ξέρει από πρωταθλητισμό και ξέρει πως να κάνει μια ομάδα να φτάσει στην κορυφή. Ηταν πολύ σημαντική η επιλογή από πλευράς διοίκησης σε έναν τέτοιο προπονητή».

Δίπλα σε έναν προπονητή που γνωρίζει από πρωταθλητισμό, θέλεις και παίκτες που γνωρίζουν από πρωταθλητισμό. Αυτό έκανε η Ιντερ. Δημιούργησε ένα… εκρηκτικό μείγμα, που έμοιαζε σχεδόν αδύνατο να αποτύχει στον μεγάλο στόχο που είχε βάλει. Και αυτό επισημαίνει ο Γιώργος Καραγκούνης. «Οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Και να ξέρεις τι παίκτες πρέπει να πάρεις για να σε φτάσουν εκεί που έχεις στοχεύσει. Η Ιντερ έκανε πολύ μεγάλες επενδύσεις. Μία απ’ αυτές, η πιο σημαντική, ήταν η έλευση του Λουκάκου. Πλήρωσε 80 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είδαμε όλοι πόσο σπουδαίος είναι, πόσο ρόλο έπαιξε σε αυτή την ομάδα. Μια μεγάλη επένδυση που της βγήκε. Και πήρε παίκτες που γνώριζαν από πρωταθλητισμό. Ο Βιδάλ για παράδειγμα όπου έχει πάει έχει πάρει πρωτάθλημα. Είχαν παίκτες έμπειρους, με πρωταθλήματα, με διακρίσεις. Οταν παίρνεις σε μια ομάδα παίκτες που ξέρουν απ’ όλο αυτό, τότε θα έχεις αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη και τα κατάφερε».

Μπορεί τις περισσότερες φορές όλοι να ζουν στη σκιά της Γιουβέντους, που είναι στην κορυφή των κατακτήσεων σε τίτλους, όμως ο «Κάρα» γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Ιντερ και πόσο… εκτόπισμα έχει στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που ζει στην πίεση της κατάκτησης τίτλων και οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ μεγάλες. «Είναι πολύ μεγάλη ομάδα η Ιντερ. Το νιώθεις και το ζεις από το πρώτο λεπτό που βρίσκεσαι εκεί. Εχει πολλούς φιλάθλους, που λατρεύουν την ομάδα και έχουν απαιτήσεις. Πάντα υπήρχε η πίεση του πρωταθλήματος. Είχα νιώσει τη χαρά της κατάκτησης τίτλου, όταν είχαμε πάρει το Κύπελλο. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τον κόσμο, το γήπεδο είναι γεμάτο. Εχουν παίξει εκεί πολλοί μεγάλοι παίκτες και η φανέλα της Ιντερ είναι πολύ βαριά στο ιταλικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είχα πάντα καλές σχέσεις με ανθρώπους της ομάδας. Και πηγαίνω πάντα εκεί, στη γιορτή της ομάδας, παίζοντας με την «Inter Forever». Επικοινώνησα μαζί τους, έδωσα συγχαρητήρια σε όλους, χάρηκα με την επιτυχία τους και εύχομαι να έχουν και συνέχεια τα επόμενα χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ