Σασουόλο – Λάτσιο 0-3

Σασουόλο – Λάτσιο 0-3

H Λάτσιο νίκησε 3-0 στην έδρα της Σασουόλο και πέρασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας την Ίντερ. Νίκες-ανάσα για Κροτόνε, Ελλάς Βερόνα, «έπιασε» Ευρώπη η Σαμπντόρια, νίκη και για Φιορεντίνα. Αναβλήθηκε λόγω χιονιά το Γιουβέντους - Αταλάντα.

H Λάτσιο νίκησε 3-0 στην έδρα της Σασουόλο και πέρασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας την Ίντερ. Νίκες-ανάσα για Κροτόνε, Ελλάς Βερόνα, «έπιασε» Ευρώπη η Σαμπντόρια, νίκη και για Φιορεντίνα. Αναβλήθηκε λόγω χιονιά το Γιουβέντους – Αταλάντα.

Κροτόνε – Σπαλ 2-3 

Σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει πολλά εν όψει της συνέχειας, η Σπαλ πέρασε με 3-2 από την έδρα της Κροτόνε, νίκησε για πρώτη φορά μετά τις 17 Δεκεμβρίου και την προσπέρασε στη βαθμολογία, ούσα πλέον στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Αντενούτσι άνοιξε το σκορ στο 37′, ο Μπούντιμιρ ισοφάρισε στο 49′ (ένα λεπτό αργότερα η Κροτόνε είχε και δοκάρι), οι φιλοξενούμενοι όμως πήραν ξανά προβάδισμα, με κεφαλιά του Σίμιτς στο 51′ και πλασέ του Παλόσκι στο 60′. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 86′, με το δεύτερο γκολ του Μπούντιμιρ.

Ελλάς Βερόνα – Τορίνο 2-1

Με πρωταγωνιστή τον Ματία Βαλότι, που πέτυχε τα πρώτα του γκολ στη Serie A, η Ελλάς Βερόνα (με βασικό τον Γιάγκος Βούκοβιτς) νίκησε 2-1 την Τορίνο και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για τη μάχη που δίνει για την παραμονή της, το οποίο, όμως, σίγουρα δεν χάρηκε όσο θα ήθελε λόγω του «διπλού» της Σπαλ. Ο 24χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 12′ μετά από κεφαλιά – ασίστ του πρώην στόπερ του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 49′ με τον Νιάνγκ, ο Βελότι όμως «ξαναχτύπησε» στο 77′, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Σιρίγκου. Η Ελλάς Βερόνα έμεινε στην προτελευταία θέση, ανεβαίνοντας όμως στους 19 βαθμούς, έχασε την ευκαιρία για να προσεγγίσει τις ευρωπαϊκές θέσεις η Τορίνο (36 β.).

Σαμπντόρια – Ουντινέζε 2-1 

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Σαμπντόρια, παραμένοντας ολοζώντανη στη μάχη για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Blucerchiati προηγήθηκαν στο 35′ με σουτ του Σιλβέστρε από το ύψος του πέναλτι και κλείδωσαν το τρίποντο στο 83′, με τον Ζαπάτα να βγαίνει στην αντεπίθεση και με πανέμορφο πλασέ να «κρεμάει» τον Μπιτσάρι, πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ του Σαββατοκύριακου. Ο Σιλβέστρε πέτυχε ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά όμως σε λάθος εστία, διαμορφώνοντας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 2-1. Οι γηπεδούχοι έφθασαν μάλιστα τα 46 γκολ ενεργητικό μετά τις πρώτες 26 αγωνιστικές, τελευταία φορά που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν τη σεζόν 1996/97.

Σασουόλο – Λάτσιο 0-3

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση των παραγωγικότερων επιθέσεων στη φετινή Serie A (64 γκολ ενεργητικό), η Λάτσιο πέρασε «αέρα» από το Città del Tricolore, επικρατώντας 3-0 της Σασουόλο. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πέτυχε δύο γκολ, στο 7′ και το 46′(αμφότερα από ασίστ του Φελίπε Άντερσον), με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να βάζει ενδιάμεσα και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ευστοχώντας στο 31′ από τα έντεκα βήματα. Ο πρώτος έγινε ο νεαρότερος χαφ με τουλάχιστον εννιά γκολ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέτος, ενώ ο δεύτερος σκοράρει ένα γκολ κάθε 85 λεπτά στη Serie A, το καλύτερο ratio στην Ευρώπη ανάμεσα στους παίκτες με τουλάχιστον πέντε γκολ στο ενεργητικό τους. Οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον Μπαμπακάρ στο 58′ και τον Ραγκούσα στο 75′, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Φιορεντίνα – Κιέβο 1-0 

Την πλήγωσε ο πρώην! Με τον Κριστιάνο Μπιράγκι να σκοράρει στο 6ο λεπτό (στην υπ αριθμόν 100 εμφάνισή του στη Serie A) κόντρα στην πρώην ομάδα του, η Φιορεντίνα επικράτησε 1-0 της Κιέβο στο Αρτέμιο Φράνκι και με την ένατη φετινή της νίκη προσπέρασε Μπολόνια και Ουντινέζε στο βαθμολογικό πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν μάλιστα για έκτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, ισοφαρίζοντας το χειρότερο σερί στην ιστορία του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ