Κοβάσεβιτς : «Ξέρει να κερδίζει τα σημαντικά παιχνίδια η Γιουβέντους»

Κοβάσεβιτς : «Ξέρει να κερδίζει τα σημαντικά παιχνίδια η Γιουβέντους»

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Λάτσιο και της Γιουβέντους κλήθηκε να σχολιάσει τη σημερινή μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ των δύο, λέγοντας πως οι πρωταθλητές Ιταλίας ξέρουν να κερδίζουν στα σημαντικά ματς.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ντάρκο Κοβάσεβιτς παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλικό μέσο με αφορμή τη σημερινή σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ της Λάτσιο και της Γιουβέντους στο Ολίμπικο της Ρώμης για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ιταλίας.

Ο παλαίμαχος επιθετικός έχει διατελέσει παίκτης τόσο των λατσιάλι, όσο και τον μπιανκονέρι και δεν υπήρχε καταλληλότερος άνθρωπος από εκείνον για να σχολιάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Κοβάσεβιτς πέρασε τρία χρόνια στο Τορίνο με τη φανέλα της Γιουβέντους και 6 μήνες στη Ρώμη για λογαριασμό της Λάτσιο και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει αυτό το ντέρμπι. O Σέρβος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε για την αγάπη του για τις δύο ομάδες, για το ντέρμπι, αλλά και για το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Τότεναμ. Ακόμα ξεκαθάρισε πως ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν πρέπει να σταματήσει ακόμα το ποδόσφαιρο και δηλώνει σίγουρος πως και φέτος το πρωτάθλημα θα πάει προς το Τορίνο.

Ερωτηθείς λοιπόν για τη Γιουβέντους και τα ματς με τον Ολυμπιακό ο Σέρβος σκάουτερ τόνισε: «Ως διευθυντής, αλλά και πρώην παίκτης της Γιουβέντους, ήταν μεγάλη χαρά να τη συναντήσω με τον Ολυμπιακό στο Champions League. Ήταν μια πολύ καλή πρόκληση για εμάς και στο ματς στην Ιταλία απέδειξε πως μπορεί να σκοράρει όποτε επιθυμεί. Η Γιουβέντους όταν πρέπει να κερδίσει σημαντικά παιχνίδια το κάνει πάντοτε».

Για το αν παρακολουθεί το Ιταλικό πρωτάθλημα ο Κοβάσεβιτς είπε: «Παρακολουθώ πάντα τη Serie A γιατί έπαιξα τόσο στη Γιούβε, αλλά και στη Λάτσιο κι έχω ακόμα πολλούς φίλους. Η Νάπολι κάνει ένα μεγάλο πρωτάθλημα και παίζει πολύ καλά, αλλά η Γιούβε δεν παραιτείται ποτέ. Νομίζω ότι, σε αυτό το σημείο, ότι η αγωνιστική αυτή θα είναι καθοριστική για τον τίτλο».

Για τη Λάτσιο και το σημερινό ντέρμπι των δύο ομάδων: «Έπαιξα και στα δύο κλαμπ, είναι δύο πολύ σημαντικές ομάδες. Όταν ήμουν στη Λάτσιο θυμάμαι ένα όμορφο περιβάλλον, είχε μόλις κερδίσει το πρωτάθλημα και υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Κρέσπο. Φέτος κέρδισαν τόσο στο πρώτο παιχνίδι όσο και στο Super Cup. Ο Ινζάγκι δουλεύει καλά με τους πολλούς νέους που διαθέτει και η Γιουβέντους θα έχει δύσκολο βράδυ, αλλά έχει όλα τα φόντα να κερδίσει στο Ολίμπικο».

Για τους παίκτες που θα κρίνουν το ματς είπε: «Είναι δύσκολο να υποδείξουμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής στο ντέρμπι, σίγουρα μπορώ να πω ότι ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς έχει κάνει εξαιρετική χρονιά και θα γίνει ακόμα πιο σπουδαίος παίκτης. Στη Γιουβέντους, ωστόσο, υπάρχουν και οι Ντιμπάλα και Ντόουγκλας Κόστα που μπορούν να κρίνουν αυτόν τον αγώνα».

Για τη κούρσα του πρωταθλήματος ο Κοβάσεβιτς τόνισε: «Η Νάπολι είναι σε απίστευτη κατάσταση και παίζει ποδόσφαιρο αντάξιο της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα, όμως η Γιουβέντους έχει τον τρόπο να κατακτήσει τον τίτλο. Η νοοτροπία της είναι να κατακτάει τίτλους. Είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις και τα μεγάλα παιχνίδια ξέρει να τα παίρνει».

Ο πρώην επιθετικός σχολίασε και την αναμέτρηση της Γιουβέντους στο Γουέμπλεϊ με την Τότεναμ: «Η Τότεναμ είναι μια εξαιρετική ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή και βάσει του σκορ του πρώτου αγώνα στην Ιταλία είναι το φαβορί. Όμως αν η Γιουβέντους δεν χάνει στο πρώτο ημίχρονο, αν αντέξει την πίεση και δεν δεχθεί γκολ, τότε όσο περνάει ο χρόνος θα γίνεται πιο επικίνδυνη. Η πρόβλεψή μου είναι πως μπορεί να προκριθεί».

Ο Κοβάσεβιτς σχολίασε την απόφαση του Μπουφόν να σταματήσει: «Ο Μπουφόν δεν πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να συνεχίσει να παίζει γιατί είναι ένα παράδειγμα ως πρόσωπο, ως επαγγελματίας, ως νικητής. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει για ένα ή δύο χρόνια, επειδή αν σταματήσει το ιταλικό ποδόσφαιρο θα χάσει έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή».

Τέλος, μίλησε για τον τρόπο που έφυγε από τους μπιανκονέρι: «Ήμουν πολύ καλά στη Γιουβέντους, είναι ο καλύτερος σύλλογος στην Ιταλία για έναν παίκτη. Τη στιγμή εκείνη, όμως, ήθελα να παίξω περισσότερο και δέχθηκα την ανταλλαγή με τον Σάλα. Δεν έχω κανένα μίσος για τη Γιούβε. Πέρασα υπέροχα και την αγαπάω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ