Νταβίντε Αστόρι : Το τραγικό τέλος του αρχηγού της Φιορεντίνα

Νταβίντε Αστόρι : Το τραγικό τέλος του αρχηγού της Φιορεντίνα

Όλος ο κόσμος θρηνεί για τον πρόωρο και άδικο χαμό του αρχηγού της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι, ο οποίος σε ηλικία 31 ετών βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο που ήταν η αποστολή των Βιόλα για το ματς με την Ουντινέζε στο οποίο δεν πρόλαβε να αγωνιστεί, φορώντας γι' ακόμη μία φορά το περιβραχιόνιο.

Δραματικές στιγμές ζει η ποδοσφαιρική Ιταλία και συγκεκριμένα η οικογένεια της Φιορεντίνα, μετά την είδηση ότι ο αρχηγός της ομάδας, Νταβίντε Αστόρι, έφυγε τόσο πρόωρα (ήταν μόλις 31 ετών) και άδικα από τη ζωή, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει με ακρίβεια γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Το10.gr σας θυμίζει την καριέρα και τους σταθμούς που «σημάδεψαν» τη ζωή του Αστόρι.

Η αρχή του ταξιδιού

Ο Νταβίντε Αστόρι γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1987 σ’ ένα προάστιο στο Μπέργκαμο. Από πολύ μικρός έδειχνε πως είχε έφεση με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και οι γονείς του τον έγραψαν στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, Ποντιτσόλα, προκειμένου να μάθει τα… βασικά.

Ωστόσο, το ταλέντο του ήταν μεγάλο δεν τον χωρούσε άλλο η ομάδα του Μπέργκαμο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Μίλαν να τον «κλέψουν» και να τον εντάξουν στα τμήματα υποδομής τους το 2001. Εκεί έμεινε για πέντε χρόνια και έφυγε ως «έτοιμος» παίκτης στα 19 του, ώστε να ξεκινήσει το δικό του ποδοσφαιρικό ταξίδι.

Το «δέσιμο» με την Κάλιαρι

Ο Αστόρι ξεκίνησε να «κολλάει» τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «ένσημα» στην Πιτσιγκετόνε, ομάδα της Serie C. Εκεί πραγματοποίησε 25 εμφανίσεις και μέσα σε αυτές κατάφερε να σκοράρει και ένα τέρμα. Αλλά το «αγροτικό» του συνεχίστηκε τη σεζόν 2007-2008 στη Κρεμονέζε που βρισκόταν στην ίδια κατηγορία.

Μπορεί ο Αστόρι να έπαιζε στα… αλώνια της Ιταλίας, αλλά, ήδη το όνομά του είχε ξεκινήσει να ακούγεται στα «σαλόνια» και πολλοί υπεύθυνοι μεγάλων ομάδων είχαν κόψει εισιτήριο, προκειμένου να τον δουν από κοντά να «οργώνει» το γήπεδο.

Η πρώτη που έδειξε ενδιαφέρον από τα υψηλά στρώματα ήταν η Κάλιαρι που έπρεπε να τα βρει και με τη Μίλαν, καθώς οι Ροσονέρι συνέχισαν να έχουν τα δικαιώματα του παίκτη, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός σε Πιτσιγκετόνε και Κρεμονέζε. Οι δύο πλευρές δίνουν τα χέρια και συμφωνούν ότι έχουν από 50% του παίκτη με την Κάλιαρι να βγάζει ένα εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να πετύχει αυτό το deal.

Έτσι, η σεζόν 2008- 2009 θα βρει τον Αστόρι στα γήπεδα της Serie A με τα χρώματα της Κάλιαρι. Της ομάδας με την οποία έμελλε να κάνει τα καλύτερα και πιο μεστά ματς της ζωής του και μαζί της να καταγράψει 174 συμμετοχές, αλλά και να πανηγυρίσει και τρία γκολ αν και ο ρόλος του δεν του το επέτρεπε.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2011 για χάρη του η Κάλιαρι έκανε την οικονομική της υπέρβαση, αφού για να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων του έβγαλε από τα ταμεία της 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά η σεζόν δεν θα συνεχιζόταν το ίδιο καλά για τον Αστόρι, ο οποίος στο παιχνίδι με τη Νάπολι και σε μία κόντρα που είχε με τον Λαβέτσι τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε για τρεις μήνες στα «πιτς».

Ωστόσο, όταν επέστρεψε έδειχνε πιο δυνατός από ποτέ και οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές που δύσκολα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως αυτός ο παίκτης ήταν τραυματίας για τρεις μήνες. Τότε ήταν που ο Ιταλός παίκτης με δηλώσεις του έκανε γνωστό πως απέρριψε μία πολύ δελεαστική πρόταση από τη Σπαρτάκ Μόσχας που έφτανε τα 15 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να παραμείνει στην Κάλιαρι και να πετύχει μαζί της.

Το πέρασμα από Ρόμα και η… αναγέννηση στη Φλωρεντία 

Οι Ρώσοι δεν ήταν οι μόνοι που είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις του Αστόρι με την Κάλιαρι. Το ίδιο ίσχυε και για τους συλλόγους από την Ιταλία. Οι «μεγάλοι» της Serie A τον είχαν στα μπλοκάκια τους, αλλά, δεν ήταν σίγουροι για το αν μπορεί να ταιριάξει μαζί τους.

Γι’ αυτό το λόγο και η Ρόμα κατέθεσε πρόταση στην Κάλιαρι ζητώντας να τον πάρει δανεικό για ένα χρόνο και αν ήταν οι εμφανίσεις του μαζί της ήταν τόσο καλές θα τον έκανε μόνιμο κάτοικο Ρώμης δίνοντας επτά εκατομμύρια ευρώ με τον δανεισμό να στοιχίζει στους Τζιαλορόσι δύο «χαρτιά».

Ο Αστόρι την σεζόν 2014-2015 πραγματοποίησε 24 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ρόμα και πέτυχε ένα γκολ. Παρόλα αυτά οι Ρωμαίοι δεν κινήθηκαν για τη… μονιμοποίησή του. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Φιορεντίνα με τους Βιόλα να τον κάνουν δικό τους με τη μορφή δανεισμού για τη σεζόν 2015-2016.

Στη Φλωρεντία ο ταλαντούχος παίκτης αναγεννήθηκε και έκανε 33 εμφανίσεις, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο του και την ποιότητά του. Γι’ αυτό το λόγο και η Φιορεντίνα τον έκανε ολότελα δικό της με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν.

Το άδοξο τέλος ενός αρχηγού

Από το 2016 ως και το 2018 ο Αστόρι πρόλαβε να πετύχει πολλά με τη Φιορεντίνα. Να παίξει σε 78 ματς μαζί της, να γευτεί χαρές, αλλά και πίκρες. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι κατάφερε να κερδίσει την αγάπη της εξέδρας και το σεβασμό των συμπαικτών του, οι οποίοι του έδωσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αυτοί έμελλε να του το βγάλουν από το μπράτσο, καθώς την ώρα που όλη η ομάδα βρισκόταν στο ξενοδοχείο για το ματς με την Ουντινέζε το άψυχο κορμί του Αστόρι βρισκόταν στο δωμάτιό του με την καρδιά σταματημένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ