Ποδοσφαιριστής αλλάζει αριθμό φανέλας λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ποδοσφαιριστής αλλάζει αριθμό φανέλας λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ο Μόρτεν Θόρσμπι που αγωνίζεται στη Σαμπντόρια αποφάσισε να αλλάξει αριθμό φανέλας και να στέλνει μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

Ο μέσος της Σαμπντόρια, Μόρτεν Θόρσμπι, αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 2 αυτή την σεζόν για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κλιματική αλλαγή, με το ψηφίο να αντιπροσωπεύει έναν μακροπρόθεσμο παγκόσμιο στόχο θερμοκρασίας της συμφωνίας του Παρισιού.

Σύμφωνα με την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, σχεδόν 200 χώρες δεσμεύτηκαν για σταθεροποίηση της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε επίπεδα κάτω των 2 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, που θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο Θόρσμπι, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα με τον αριθμό 18 την περασμένη σεζόν, είπε ότι «ήθελα να χρησιμοποιήσω την ζωή μου για να παλέψω για αυτό που είναι σημαντικό» και συνέχισε:

«Ηθελα να είμαι καλύτερος από όλους, αλλά ταυτόχρονα είχα μια πλευρά μου που έλεγε «τι κάνεις;». Έχουμε μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση και παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό δεν έχει καθόλου νόημα. Μίλησα με τους γονείς μου και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω την ζωή μου για να παλέψω για αυτό που είναι σημαντικό. Και το καλύτερο που μπορώ να κάνω, είναι να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος στο ποδόσφαιρο και να συνεχίσω να μιλάω για αυτά τα σημαντικά ζητήματα».

Ο Νορβηγός διεθνής, έχει ιδρύσει το ίδρυμα «Παίζουμε Πράσινα», το οποίο ενθαρρύνει την ποδοσφαιρική κοινότητα να υιοθετήσει φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ