Συγκινεί ο Μενιάν – «Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι όρθιος»

Συγκινεί ο Μενιάν – «Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι όρθιος»

Ο Μενιάν δέχτηκε ρατσιστικές ύβρεις κατά της διάρκεια της προθέρμανσης στο παιχνίδι με την Γιουβέντους, με τον ίδιο να απαντά, πως είναι περίφανος και στέκεται όρθιος.

Σάλο έχουν προκαλέσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο οι ρατσιστικές ύβρεις εναντίον του Γάλλου τερματοφύλακα της Μίλαν, Μάικ Μανιάν, την Κυριακή, πριν από την ισοπαλία (1-1) κόντρα στη Γιουβέντους. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται προσβολές από ένα άτομο, εναντίον του τερματοφύλακα της Μίλαν, ενώ αυτός «ζεσταινόταν» λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Γάλλος γκολκίπερ απάντησε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το βράδυ της Κυριακής, οι οπαδοί της Γιουβέντους με στόχευσαν με ρατσιστικές προσβολές. Τι θέλετε να πω; Ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και ότι αυτοί οι υποστηρικτές είναι ηλίθιοι; Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που του συμβαίνει αυτό. Όσο αντιμετωπίζουμε αυτά τα γεγονότα ως «μεμονωμένα περιστατικά» και δεν αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένη δράση, η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά», ανέφερε σχετικά ο Μανιάν και συμπλήρωσε:

«Τι κάνουμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου; Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι αποτελεσματικό; Είμαι σε μια ομάδα που προσπαθεί να πρωτοστατήσει και να εναντιωθεί σε κάθε μορφή διάκρισης. Πρέπει όμως να είμαστε πιο πολλοί και να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη μάχη για την κοινωνία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο.

Αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πώς είναι να ακούς ύβρεις και τέτοια σχόλια που μας παρομοιάζουν με ζώα; Ξέρουν τι σημαίνει για τις οικογένειές μας, για τους αγαπημένους μας που το βλέπουν και που δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμα το 2021; Δεν είμαι «θύμα» ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι όρθιος. Όσο μπορούμε να δίνουμε τη φωνή μας για να αλλάξουν τα πράγματα, θα το κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ