Έρικσεν – Γιατί δεν μπορεί να παίξει φέτος στην Ίντερ

Έρικσεν – Γιατί δεν μπορεί να παίξει φέτος στην Ίντερ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν μπορεί να παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα φέτος, εξαιτίας του απινιδωτή που έχει τοποθετήσει στην καρδία του μετά την ανακοπή καρδίας που υπέστη.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν δεν επιτρέπεται να παίξει στην Ιταλία αυτή τη σεζόν, ως αποτέλεσμα της καρδιακής ανακοπής που υπέστη στο Euro 2020, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ίντερ, με τους πρωταθλητές της Serie A να είναι ανοιχτοί στο να αφήσουν τον Δανό μέσο να φύγει.

Ο Έρικσεν υπέστη καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα της χώρας του με τη Φινλανδία τον Ιούνιο και έλαβε σωτήρια θεραπεία στο γήπεδο. Αργότερα του εμφυτεύθηκε απινιδωτής (ICD), ένας τύπος βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει θανατηφόρες καρδιακές ανακοπές κάνοντας ένα τράνταγμα για να αποκαταστήσει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό.

Ο Φραντσέσκο Μπρακονάρο, μέλος της τεχνικής επιστημονικής επιτροπής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δήλωσε τον Αύγουστο ότι ο Έρικσεν δεν θα επιτρέπεται να παίξει στην Ιταλία εάν δεν αφαιρεθεί η συσκευή ICD.

«Σε σχέση με τα δικαιώματα εγγραφής του παίκτη Έρικσεν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Ιούνιο του 2021, ο παίκτης αποκλείστηκε προσωρινά από την ιταλική ιατρική αρχή από την αθλητική δραστηριότητα την τρέχουσα σεζόν» ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη. «Αν και οι τρέχουσες συνθήκες του παίκτη δεν πληρούν τις απαιτήσεις για την επιστροφή του στα γήπεδα στην Ιταλία, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί σε άλλες χώρες όπου ο παίκτης θα μπορούσε να συνεχίσει την ανταγωνιστική δραστηριότητα».

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν άλλες χώρες θα επέτρεπαν στον Έρικσεν να συμμετάσχει στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους με τοποθετημένη τη συσκευή ICD.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ