Κιελίνι – «Είμαι υπέρ της European Super League»

Κιελίνι – «Είμαι υπέρ της European Super League»

Με δηλώσεις του, ο Τζιόρτζιο Κιελίνι, ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Super League στο ποδόσφαιρο.

Η σύσταση της European Super League από τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφερε πολλές αναταραχές στους φιλάθλους, με αποτέλεσμα το εν λόγω εγχείρημα να αποτύχει σε πρώτη φάση.

Μάλιστα υπήρξαν και πολλοί αθλητές που τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας της, με τον Τζιόρτζιο Κιελίνι όμως να είναι από αυτούς που υποστηρίζουν μια τέτοια αλλαγή στο άθλημα.

Ο αμυντικός της Γιουβέντους τόνισε σε δηλώσεις του στο »DAZN» πως είναι υπέρ της Super League μιας και προτιμά να παίζει τέτοιες αναμετρήσεις, ενώ επισήμανε ότι το ποδόσφαιρο προχωρά και χρειάζεται βελτίωση.

Οι δηλώσεις του Τζιόρτζιο Κιελίνι:

«Μιλώ γι’ αυτό με τον πρόεδρο (Aντρέα Ανιέλι) εδώ και μερικά χρόνια. Με όλο τον σεβασμό, αλλά ένας παίκτης της Γιουβέντους προτιμά να παίζει αυτά τα παιχνίδια.

Όχι μόνο οι παίκτες του επιπέδου μας, αλλά και οι φίλαθλοι θέλουν να δουν όλο και περισσότερους αγώνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φτάσαμε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Σύλλογοι και παίκτες πρέπει να συναντηθούν για να μεταρρυθμίσουν το ημερολόγιο και να δημιουργήσουν νέους αγώνες για να δώσουν μια νέα ώθηση σε αυτό το παιχνίδι, το οποίο εξακολουθεί να είναι το πιο όμορφο στον κόσμο, αλλά για μένα μπορεί να βελτιωθεί.

Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες στη Serie A αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να είμαστε 18 ή να πάμε πίσω στους 16, ωστόσο πιστεύω ότι οι 18 είναι ένας καλός αριθμός. Μόνο για να αυξηθεί ξανά η ανταγωνιστικότητα και να δοθεί περισσότερος χώρος σε αγώνες ευρωπαϊκού επιπέδου.

Αν και οι ρομαντικοί στην αρχή ήθελαν την κατάργηση του VAR, αλλαγές στο οφσάιντ ή την επιστροφή της πάσας στον τερματοφύλακα, ο κόσμος προχωρά μπροστά και δεν πρέπει να εμποδίζουμε τον εαυτό μας να αλλάξει. Νομίζω ότι είναι θεμελιώδες να βρούμε ανθρώπους που μπορούν να συζητήσουν πώς να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη διαλόγου και κινούμαστε σε μια απαράδεκτη κατάσταση για όλους, για εμάς και για τους συλλόγους. Ακόμη και οι οπαδοί το αντιλαμβάνονται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ