Γιουβέντους – Νάπολι 1-1 (vids)

Γιουβέντους – Νάπολι 1-1 (vids)

Γιουβέντους και Νάπολι ήρθαν ισόπαλες (1-1) στο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Serie A, με τους... αποδεκατισμένους Ναπολιτάνους να χάνουν έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Η Νάπολι ταξίδεψε στο Τορίνο με αρκετές απουσίες (μια εκ των οποίων ήταν και προπονητής της, Λουτσιάνο Σπαλέτι λόγω κορωνοϊού), και παρότι προηγήθηκε κόντρα στη Γιουβέντους, δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το «Αλιάντζ Στάντιουμ», με το 1-1 να την αφήνει πίσω στη μάχη του τίτλου.

Οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν με τον Μέρτενς στο 23′, αλλά οι «μπιανκονέρι» ισοφάρισαν με τον Κιέζα στις αρχές του δευτέρου 45λέπτου.

Έτσι, η Νάπολι έμεινε στην 3η θέση πηγαίνοντας στους 40 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο Ίντερ, έχοντας και παιχνίδι περισσότερο. Από την άλλη, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έμεινε στην 5η θέση με 35 βαθμούς.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, είχαν δύο ευκαιρίες με τον Κιέζα (12′, 17′), ωστόσο η Νάπολι ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη. Ο Πολιτάνο βρήκε τον Μέρτενς μέσα στην περιοχή, αυτός κράτησε την μπάλα και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σέζνι στο 23′ για το 0-1.

Δ

Η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το σουτ του Κουαδράδο στο 28′ πέρασε άουτ, ενώ ο Σέζνι έσωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ στο 38′, αποκρούοντας το σουτ του Ζιελίνσκι.

Η κατάσταση στο δεύτερο μέρος άλλαξε, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα και να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 53′. Η άμυνα της Νάπολι δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα και ο Κιέζα έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα για το 1-1.

Οι παίκτες του Αλέγκρι πίεσαν μέχρι το τέλος για την ανατροπή, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Κουαδράδο (61′) και Μοράτα (67′), αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Γιουβέντους: Σέζνι, Σάντρο (75’ Ντε Σίλιο), Ντε Λιχτ, Κουαδράδο, Ρουγκάνι, ΜακΚένι, Ραμπιό (66’ Μπεντανκούρ), Λοκατέλι, Μπερναρντέσκι (66’ Ντιμπάλα), Μοράτα (75’ Κεν), Κιέζα (81’ Κουλουσέβσκι)

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζέσους, Λομπότκα (90+2′ Τζανόλι), Γκουλάμ, Πολιτάνο (76’ Ελμάς), Ντέμε, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Μέρτενς (89’ Πετάνια).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ