Από τον Βλάχοβιτς στον Τόρες: Το top 5 των μεταγραφών του Ιανουαρίου

Από τον Βλάχοβιτς στον Τόρες: Το top 5 των μεταγραφών του Ιανουαρίου

Χαμός στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, με την Γιουβέντους να κλέβει την παράσταση με τις κινήσεις της. To10.gr σας παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες προσθήκες.

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε, με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να προχωρούν σε μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις. Μεταγραφές ουσίας και «έξυπνες βόμβες» συνέθεσαν το σκηνικό, με τους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου να… ξηλώνονται.

Ασφαλώς, την πρωτοκαθεδρία στις μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου, την κατέχει με διαφορά η Premier League. 1.1 δις ξόδεψαν οι ομάδες του Νησιού, προκειμένου να ενισχυθούν και να καλύψουν «τρύπες» στα ρόστερ τους. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Serie A με 550 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τριάδα κλείνει με τους συλλόγους της Μπουντεσλίγκα και τα 415 εκατομμύρια. Ligue 1 (375 εκατ.) και LaLiga (295 εκατ.), ξόδεψαν τα λιγότερα τον Γενάρη.

Αναμφίβολα, την παράσταση την έκλεψε η Γιουβέντους. Για δεύτερη σερί χρονιά, οι Μπιανκονέρι έχουν πετάξει από νωρίς λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου και ψάχνουν τρόπους για να πρωταγωνιστήσουν ξανά στη Serie A. Ο Ανιέλι άναψε το πράσινο φως και η «Μεγάλη Κυρία» προχώρησε σε βαρβάτες κινήσεις, προκαλώντας σεισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βλάχοβιτς και Ζακάρια μετακόμισαν στο Τορίνο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των οπαδών τους για κάτι καλό τα επόμενα χρόνια.

Από κοντά και η Μπαρτσελόνα, με τον Λαπόρτα να κάνει τα… χατίρια στον Τσάβι, φέρνοντας νέο αίμα στην Βαρκελώνη.

To10.gr ξεψαχνίζει τις κινήσεις του Ιανουαρίου και σας παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες μεταγραφές.

1)Ντούσαν Βλάχοβιτς

Τι να πει κανείς για αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Στα 22 του είχε καταφέρει να… τρυπώσει στο μπλοκάκι όλων των μεγάλων της Ευρώπης. Ενας killer που δε συγχωρεί και που έκανε παπάδες με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο πρώτος σκόρερ της Serie A με 17 γκολ, πήρε το… ταλέντο του και μετακόμισε στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Η ομάδα του Αλέγκρι ξηλώθηκε (75 εκατ.) για να τον αποκτήσει, αλλά γνωρίζει καλά πως πλέον διαθέτει μια… μηχανή των γκολ. Εναν παίκτη που μπορεί να «ζαλίσει» τον οποιοδήποτε αμυντικό. Έναν παίκτη που μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό με τον οποιοδήποτε τρόπο. Η Γιούβε έριξε… βόμβα στα μισά της σεζόν, με τον νεαρό Σέρβο να αποτελεί πλέον κόκκινο πανί για τους οπαδούς των «βιόλα».

Βλάχοβιτς – Γιουβέντους: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο deal, «μπιανκονέρι» ο Σέρβος σταρ! | to10.gr

2)Ρόμπιν Γκοσένς

Βασικό γρανάζι της Αταλάντα και ένας από τους λόγους που η ομάδα του Γκασπερίνι τα πηγαίνει περίφημα τα τελευταία χρόνια, τόσο στη Serie A, όσο και στο Champions League. Ο λόγος φυσικά για τον Ρόμπιν Γκοσένς.

Αταλάντα και Ίντερ έδωσαν τα χέρια, με τον 27χρονο παίκτη να μετακομίζει ως δανεικός στην αρμάδα του Ιντζάγκι. Με τη φανέλα των Μπεργκαμάσκι, μέτρησε 29 γκολ και 21 ασίστ σε 157 συμμετοχές, δείχνοντας την αξία του. Σημαντική κίνηση για την ομάδα του Μιλάνου, που προσθέτει ποιότητα στην αριστερή της πτέρυγα.

Επίσημο: Η Ίντερ ανακοίνωσε τον Γκοσένς | to10.gr

3)Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Ήταν το σίριαλ της τελευταίας μέρας των μεταγραφών. Η μετακίνηση του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα πέρασε από… σαράντα κύματα.

Τη στιγμή που φάνηκε να χαλάει οριστικά, έγινε η μεγάλη ανατροπή και ο Γκαμπονέζος επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βαρκελώνη. Μάλιστα, ο έμπειρος φορ κατάφερε να φύγει ως… ελεύθερος από τους «κανονιέρηδες», υπογράφοντας συμβόλαιο για 1,5 χρόνο με την ομάδα του Τσάβι.

Στα 32 του, ο Ομπαμεγιάνγκ δε βρισκόταν στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα και θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή στους Μπλαουγκράνα. Θα είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Όλο το story με Μπαρτσελόνα και Ομπαμεγιάνγκ – Περνάει εξετάσεις και ανακοινώνεται ο Γκαμπονέζος (pics) | to10.gr

4)Λουίς Ντίαζ

Με 45 εκατομμύρια ευρώ, η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Λουίς Ντίας. Ο Κολομβιανός εξτρέμ θα ζήσει το όνειρο της κόκκινης μεριάς του Μέρσεϊσαϊντ, με την Πόρτο να ανάβει το πράσινο φως για την παραχώρησή του.

Χθες, οι Reds ανακοίνωσαν την απόκτηση του πρώην άσου των «δράκων», με τον 25χρονο παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2027.

Η επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ δυναμώνει επικίνδυνα, με τον Ντίαζ να μετράει 41 γκολ σε 125 συμμετοχές με τη φανέλα της Πόρτο.

Λίβερπουλ: Ανακοίνωσε την μεταγραφή του Λουίς Ντίας!

5)Φεράν Τόρες

Πριν τον Ομπαμεγιάνγκ, η Μπαρτσελόνα είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα με την απόκτηση του Φεράν Τόρες. Ο Ισπανός παίκτης άφησε το Μάντσεστερ και τη Σίτι για τα… μάτια του Τσάβι.

Οι Μπλαουγκράνα έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν στην Βαρκελώνη, με τον 21χρονο επιθετικό να υπογράφει μέχρι και το 2027.

Οι Καταλανοί «έδεσαν» τον νεαρό με ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει το ένα δισ. ευρώ, με τον Τόρες να έχει ήδη σημειώσει και το πρώτο του γκολ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τσάβι: "Θα κάνουμε αναπροσαρμογή στους μισθούς για να δηλώσουμε τον Φεράν Τόρες" | Novasports

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ