Τρελή εξέλιξη για την Αταλάντα: Στα χέρια μεγιστάνα (pics)

Τρελή εξέλιξη για την Αταλάντα: Στα χέρια μεγιστάνα (pics)

Λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το Europa League (24/2), το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής ομάδας μεταβιβάστηκε σε αμερικανικό όμιλο.

Νέα εποχή για την Αταλάντα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον έξτρα γύρο του Europa League το απόγευμα του Σαββάτου ανακοίνωσε την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου σε αμερικανικό όμιλο, στον οποίο είναι επικεφαλής ο συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς, Στέφεν Παλιούκα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας, υπήρξε οριστική συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου σε γκρουπ Αμερικανών επενδυτών, στο οποίο είναι επικεφαλής ο εκ των ιδιοκτητών των Μπόστον Σέλτικς, Στέφεν Παλιούκα.

Το fund των Αμερικανών απέκτησε το 55% των μετοχών της Αταλάντα, με το υπόλοιπο 45% να παραμένει στην οικογένεια Περκάσι. Οι Αντόνιο και Λούκα Περκάσι θα συνεχίσουν να κατέχουν σημαντικές θέσεις στη διοίκηση της ιταλικής ομάδας, με τον πρώτο να παραμένει ως πρόεδρος και τον δεύτερο ως Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ ο Παλιούκα μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών θα διοριστεί ως συμπρόεδρος.

Μια συμφωνία, η οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αταλάντα, θα βοηθήσει την ιταλική ομάδα να μεγαλώσει το όνομά της εκτός Ευρώπης, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με εταιρίες – κολοσσούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εταιρίες που θα θέλουν να επενδύσουν, κυρίως ως χορηγοί στην αντίπαλο του Ολυμπιακού, μέσω της παρουσίας του Στέφεν Παλιούκα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση της Αταλάντα δεν αναφέρονται τα χρήματα που θα δώσει ο Παλιούκα, αλλά σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ο συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς θα πληρώσει στην οικογένεια Περκάσι περί τα 350 εκατ. ευρώ, για το 55% των μετοχών.

Μια ακόμα ευρωπαϊκή ομάδα που περνάει στα χέρια Αμερικανών, με την Αταλάντα να βαδίζει στα χνάρια των Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Αρσεναλ και να γίνεται πλέον η τρίτη ιταλική ομάδα, μετά τη Ρόμα και τη Μίλαν, που θα ανήκει σε fund που έχει έδρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ