Κιελίνι: «Ο Πογκμπά είναι ο ΛεΜπρόν του ποδοσφαίρου»

Κιελίνι: «Ο Πογκμπά είναι ο ΛεΜπρόν του ποδοσφαίρου»

Ο αρχηγός της Γιουβέντους χαρακτήρισε τον Πολ Πογκμπά ως τον ΛεΜπρόν Τζέιμς του ποδοσφαίρου, ενώ στάθηκε και στην δική του βελτίωση.

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Serie A, στο -7 από την πρωτοπόρο Μίλαν παραμένοντας έτσι «ζωντανή» ακόμη στην διεκδίκηση του Σκουντέτο.

Οι «μπιανκονέρι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη(16/3) την Βιγιαρεάλ στη ρεβάνς του 1-1 στην Ισπανία, με φόντο τα προημιτελικά του Champions Leauge. Ο αρχηγός των Ιταλών παραχώρησε συνέντευξη στους Times, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη βελτίωσή του, τον ρόλο του στην ομάδα, αλλά και για τον μεταγραφικό στόχο της Γιούβε, Πολ Πογκμπά.

Πιο συγκεκριμένα ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός χαρακτήρισε τον μέσο των «κόκκινων διάβολων», ως τον ΛεΜπρον Τζείμς του ποδοσφαίρου.

«Ο Εμπαπέ είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης. Έπαιξα εναντίον του για πρώτη φορά το 2017, ήταν 18 αλλά ήταν ήδη απίστευτος. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι τώρα και τι μπορεί να κάνει στο μέλλον. Μου αρέσει η νοοτροπία του. Ο Πογκμπά είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς του ποδοσφαίρου. Πραγματικά, είναι καταπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε. Όταν τον είδα για πρώτη φορά στην προπόνηση είπα «Τι; Δεν είναι αλήθεια».

Ήξερα ότι ερχόταν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε εγώ περίμενα να δω έναν σπουδαίο παίκτη, αλλά το γεγονός ότι έφυγε από εκεί με έκανε να σκεφτώ ότι δεν ήταν κορυφαίος παίκτης. Όμως ήταν. Τώρα λυπάμαι που δεν μπορεί να δείξει όλες του τις ιδιότητες», ανέφερε σχετικά ο Κιελίνι και πρόσθεσε:

«Όταν ήμουν πιο νέος, χρειαζόμουν έναν «εχθρό» και δεν είχα καλή σχέση με άλλους επιθετικούς. Τώρα μου αρέσει να μιλάω μαζί τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, μου αρέσει να μοιράζομαι συναισθήματα και να συζητάω τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ματς. Και μερικές φορές αστειεύομαι μαζί τους. Δεν είμαι επιθετικός, γιατί τώρα ο «εχθρός» δεν είναι εχθρός, αλλά φίλος που παίζει εναντίον μου.

Ο ρόλος του αμυντικού είναι ένας ρόλος που πρέπει να νιώσεις μέσα σου. Πρέπει να είσαι χαρούμενος που δεν επιτρέπεις στον επιθετικό να κάνει το παιχνίδι που θέλει. Είναι ένας ρόλος που απαιτεί μελέτη, γιατί πρέπει να καταλάβεις τον αντίπαλο και να καταλάβεις την πρόθεσή του. Επίσης, πρέπει να τον εντυπωσιάσεις με την ανωτερότητά σου, να τον κάνεις νευρικό.

Βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί ήμουν παθιασμένος. Και έχω ακόμα το πάθος που είχα στα 15 μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ