Γκασπερίνι: «Η Αταλάντα δεν μπορεί να έχει στόχο το Champions League τη νέα σεζόν»

Γκασπερίνι: «Η Αταλάντα δεν μπορεί να έχει στόχο το Champions League τη νέα σεζόν»

Ο τεχνικός της Αταλάντα, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του πως οι φιλοδοξίες των «μπεργκαμάσκι» ενόψει της νέας σεζόν δεν μπορεί να είναι τόσο υψηλές με αυτές των προηγούμενων ετών.

Ο τεχνικός της Αταλάντα έσπευσε να διαψεύσει τα τελευταία σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από τον πάγκο των «μπεργκαμάσκι». Μια Αταλάντα η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη.

Αυτός πάντως δεν πρόκειται να έχει και συνέχεια, με τον πολύπειρο Ιταλό τεχνικό να παραχωρεί δηλώσεις την Τρίτη (7/6) και να καθιστά σαφές πως ό,τι γράφτηκε περί αποχώρησης του δεν ήταν αληθές, με τον προπονητή των μπεργκαμάσκι να σπεύδει πάντως να ξεκαθαρίσει πως θα πρέπει η Αταλάντα να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών της σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της.

«Δεν πρόκειται να υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, υπήρχαν τέτοιες φήμες από την Δευτέρα αλλά δεν έχει μιλήσει κάποιος μαζί μου. Σήμερα ήθελα να βγω και να πω ότι θα ήθελα να αλλάξουν 20 παίκτες…

Εγώ βλέπω τρεις δρόμους για το μέλλον και είναι η διοίκηση εκείνη που θα αποφασίσει ποιον θα ακολουθήσει. Ο πρώτος είναι να κάνουμε μία μερική αναβάθμιση αλλά με κάποιον τοπ παίκτη που θα μπορούσε να ανεβάσει άμεσα το επίπεδο της ομάδας.

Όπως συμβαίνει με τον Σαπάτα ή τον Μουριέλ. Ο δεύτερος είναι να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, αξιολογώντας παίκτες όπως οι Σκαλβίνι και Κόπμαϊνερς.

Ο τρίτος είναι να μείνουμε όπως έχουμε και να πούμε «προχωράμε έτσι», δήλωσε αρχικά ο Γκασπερίνι, για να προσθέσει με νόημα αναφορικά με την Αταλάντα που θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος (της) μέσα στη σεζόν 2022-23:

«Είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε έχοντας ως στόχο την έξοδο στο Champions League. Αυτό που συνέβη ήταν εκπληκτικό, όμως αν ήταν εύκολο, τώρα δεν είναι.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να πούμε Εάν με ρωτάτε αν αυτή είναι ανταγωνιστική για να κάνει αυτά που έκανε στο παρελθόν, αν και ελπίζω να διαψευστώ, η απάντηση είναι πιθανότατα όχι.

Δεν έχει βάση να μιλάμε για σκουντέτο ή έξοδο στο Champions League, κυρίως βλέποντας τι κάνουν οι πολύ πλούσιες ομάδες που μπορούν να ανοίξουν την ψαλίδα.

Υπάρχουν πολλά χρήματα εκεί έξω, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να κάνουν σπουδαία πράγματα για να αρπάξουν τους παίκτες, αλλά εμείς είμαστε σε άλλο τραπέζι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ