Γκαλιάνι: «Στόχος της Μόντσα την πρώτη χρονιά είναι η σωτηρία»

Γκαλιάνι: «Στόχος της Μόντσα την πρώτη χρονιά είναι η σωτηρία»

Για τους στόχους της Μόντσα στην πρώτη της χρονιά στη Serie A μίλησε ο γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι, γενικός διευθυντής της Μόντσα, που προβιβάστηκε πρόσφατα στη Serie A, και «δεξί χέρι» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προέδρου του ιταλικού συλλόγου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «ο στόχος την πρώτη χρονιά είναι η σωτηρία».

Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι, οι οποίοι ως ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα, ήταν οι δύο αρχιτέκτονες της «μεγάλης Μίλαν» που «βασίλεψε» στην Ιταλία και την Ευρώπη τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, είναι ξανά μαζί στη Μόντσα.

Για πρώτη φορά στα 110 χρόνια ιστορίας της, η πόλη της Μόντσα θα έχει την ομάδα της στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. «Στόχος μας την πρώτη χρονιά είναι η σωτηρία. Τώρα παλεύουμε ενάντια στον χρόνο για να ανοίξει ξανά η ανατολική κερκίδα του γηπέδου, με την οποία η χωρητικότητα θα ξεπεράσει τις 10.000 θέσεις. Είναι μια πολύ περίπλοκη δουλειά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυσκολίες», είπε ο Αντριάνο Γκαλιάνι στο Radio anch’io Sport, του Rai Radio 1.

«Αν μείνουμε στη Serie A, σχεδιάζεται ένα ανακαινισμένο γήπεδο για την επόμενη χρονιά, με βάση το μοντέλο της «Dacia Arena» στο Ούντινε», αποκάλυψε. Η Μόντσα-με τεχνικό διευθυντή τον Φρανσουά Μοντεστό-θα κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία με την Τορίνο, αλλά ο Μπερλουσκόνι και ο Γκαλιάνι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον αγώνα με τη Μίλαν, μια ομάδα που οδήγησαν για 31 χρόνια (1986-2017), έναν αγώνα που «θα είναι ιδιαίτερος».

«Τριάντα ένα χρόνια έχουν σμιλέψει τα χρώματα «ροσονέρι» στην καρδιά του προέδρου Μπερλουσκόνι και στη δική μου. Έχω ήδη πει στον Πάολο Μαλντίνι ότι ελπίζω να έχω τη συνηθισμένη θέση μου στο γήπεδο και να μην χρειαστεί να πάω στους φιλοξενούμενους», είπε.

Επιπλέον, ο Γκαλιάνι σχολίασε τη σημερινή κατάσταση της Serie A και την κυριαρχία της Premier League: «Το πρωτάθλημα έχει αλλάξει, σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν αυτοί που χρεώνουν 3-4 φορές περισσότερο, όπως η Premier League.

Ο πλούτος μετακόμισε σε ΗΠΑ και την Ασία, όπου η αφθονία των πρώτων υλών επιτρέπει σχεδόν απεριόριστους πόρους. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες της Serie A να κερδίσουν τη Χρυσή Μπάλα στο μέλλον. Τα αστέρια προσελκύονται από μισθούς που δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε», πρόσθεσε ο Γκαλιάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ