Σοκ στη Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών στη «Μεγάλη Κυρία»

Σοκ στη Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών στη «Μεγάλη Κυρία»

Μια πολύ βαριά τιμωρία επιβλήθηκε στη Γιουβέντους για την υπόθεση Plusvalenza, με τη «Μεγάλη Κυρία» να δέχεται αφαίρεση 15 βαθμών.

Σκληρή τιμωρία στη Γιουβέντους επέβαλε το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ιταλίας, αφού επέβαλε αφαίρεση 15 πόντων στη «Μεγάλη Κυρία» για όλα όσα συνέβησαν στην υπόθεση plusvalenza. Θυμίζουμε πως οι ομάδες που εμπλέκονται είχαν αθωωθεί πέρυσι όμως μετά την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα όλα άλλαξαν.

Έτσι λοιπόν οι «μπιανκονέρι» πέφτουν στους 22 βαθμούς, όντας πλέον στο -12 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αφού μένει στην 11η θέση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ποινές για τα στελέχη, ο Παράτιτσι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2.5 ετών από το ποδόσφαιρο, ενώ οι Ανιέλι, Αριβαμπένε τιμωρήθηκαν με δυο χρόνια. Ενα έτος και τέσσερις μήνες για τον Τσερουμπίνι και οκτώ μήνες για τον Νέντβεντ.

Οι λόγοι που οδήγησαν το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, ενώ η Γιουβέντους θα έχει προθεσμία ενός μήνα για να ασκήσει έφεση. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν τιμωρήθηκε καμία άλλη ομάδα.

Η Γιουβέντους κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε λογιστικά «τρικ» για να εξωραΐσει τους λογαριασμούς της, προκειμένου να παρακάμψει το οικονομικά δίκαιο παιχνίδι (financial fair play).

Ο σύλλογος είχε αθωωθεί, μαζί με άλλες δέκα ομάδες, σε αυτήν την υπόθεση την άνοιξη του 2022, αλλά το ομοσπονδιακό Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα να ξανανοίξει την υπόθεση, ενόψει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τα ιταλικά δικαστήρια που επίσης ερευνούν τους λογαριασμούς του ιταλικού συλλόγου, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της FIGC.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ