Γιουβέντους – Νάπολι 0-1

Γιουβέντους – Νάπολι 0-1

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με κεφαλιά στο 90' «πάγωσε» το Τορίνο και έδωσε μια τεράστια νίκη στη Νάπολι κόντρα στη Γιουβέντους (1-0). Στο -1 από τους «μπιανκονέρι» οι «παρτενοπέι», όλα ανοιχτά για τον τίτλο!

Μέχρι το 90ό λεπτό όλα έδειχναν ότι η Γιουβέντους θα έπαιρνε τη «σβηστή» ισοπαλία που ήθελε κόντρα στη Νάπολι και θα διατηρούσε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που χωρίζει τις δύο ομάδες. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον Καλιντού Κουλιμπαλί που με κεφαλιά στο 90′ χάρισε μια τεράστια νίκη στους «παρτενοπέι» και τους έφερε στο -1 από τη Γηραιά Κυρία, που την ερχόμενη εβδομάδα πάει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Ίντερ!

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Γιουβέντους να κλείνει τους χώρους και να αφήνει την κατοχή στη Νάπολι, που χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση του 9′, όταν ο Μπενάτια «γκρέμισε» έξω από την περιοχή τον Μέρτενς, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στον Μαροκινό αμυντικό.

Η «Γηραιά Κυρία», που ειρήσθω εν παρόδω έχασε με τραυματισμό τον Τζόρτζιο Κιελίνι στο 11′, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου στο 17′, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στο δοκάρι του Πέπε Ρέινα. Η Νάπολι απάντησε στις ευκαιρίες με τον Χάμσικ έξι λεπτά αργότερα να πλασάρει λίγο άουτ και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο δεύτερο μέρος, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αποσύρει μάλιστα τον πολύ κακό μέχρι εκείνο το σημείο Πάουλο Ντιμπάλα, και τον Μαουρίτσιο Σάρι να εμπιστεύεται τους Μίλικ και Ζιελίνσκι. Ο Πολωνός λίγο έλειψε να δικαιώσει τον προπονητή του στο 83′, όμως ο Μπουφόν εξουδετέρωσε το μακρινό σουτ του.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι όδευε στην ισοπαλία, ο Καλιντού Κουλιμπαλί με κεφαλιά-δυναμίτη μετά από κόρνερ του Καγιεχόν στο 90′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στη Νάπολι την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο Τορίνο μετά το 2009!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Ασαμόα, Κιελίνι (11′ Λιχτστάινερ), Μπενάτια, Χέβεντες, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (71′ Μάντζουκιτς), Ντιμπάλα (46′ Κουαδράδο), Ιγουαΐν.

Νάπολι (Μαουρίσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Ζορζίνιο, Αλαν (80′ Ρογκ), Χάμσικ (66′ Ζιενλίνσκι), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς (61′ Μίλικ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ