Σε χημειοθεραπεία ο Μπερλουσκόνι – Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε χημειοθεραπεία ο Μπερλουσκόνι – Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Στην πρώτη του χημειοθεραπεία υποβλήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, στο οποίο εισήχθη την Τετάρτη (5/4).

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην εντατική σε νοσοκομείο του Μιλάνου, καθώς έχει διαγνωστεί με λευχαιμία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/4) αναφέρει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία».

Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι. Παράλληλα, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η αγωγή που έχει ξεκινήσει, προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, με περιορισμό της παθολογικής υπερπαραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και την επιστροφή στην προγενέστερη κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μπερλουσκόνι παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη, η οποία οφείλεται σε λευχαιμία και οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, στην φάση αυτή, την προβληματική λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ