Μάρκο Λιβάγια: Η… επιστροφή

Μάρκο Λιβάγια: Η… επιστροφή

Ο Μάρκο Λιβάγια μετά τη θητεία του στην ΑΕΚ, χρειάστηκε να αγωνιστεί στην πατρίδα του και ένα διάστημα και τώρα αναγεννημένος ψάχνεται για να επιστρέψει σε top 5 πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι ένας ποδοσφαιριστής με αδιαμφισβήτητο ταλέντο, το οποίο δείχνει κατά καιρούς και αφήνει άφωνους τους ποδοσφαιρόφιλους. Λίγο όμως ο ιδιόμορφος χαρακτήρας του, λίγο η έλλειψη σταθερότητας σε υψηλό επίπεδο, χαμήλωσαν το ταβάνι του πάλαι ποτέ παιδιού θαύματος της Ίντερ.

Η Ιταλία δεν του… πήγε ποδοσφαιρικά. Βρέθηκε σε άγουρη ηλικία (18 ετών) ποδοσφαιρικά αγωνιζόμενος στις Ίντερ, Τσεζένα και Αταλάντα όπου σε σύνολο 31 εμφανίσεων στην Serie A πέτυχε 4 μόλις γκολ. Ακολούθησαν κατά σειρά οι Ρούμπιν Καζάν, Έμπολι και Λας Πάλμας όπου δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο με 53 συμμετοχές  σε μια τριετία και απολογισμό 6 γκολ.

Διαβάστε επίσης: Παράτησε τα πάντα και άλλαξε ζωή εδώ και 17 χρόνια η Μαρίνα Τσιντικίδου: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 52 της και με τι ασχολείται η πρώην Σταρ Ελλάς και Μις Ευρώπη

Και μετά ήρθε η ΑΕΚ. Ο Λιβάγια στην ΑΕΚ έπαιξε χωρίς αμφιβολία το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του θυμίζοντας συχνά πυκνά τον παίκτη που εντυπωσίαζε σε πολύ μικρή ηλικία και ανάγκασε την Ίντερ να τον αγοράσει. Στην Ελλάδα αισθάνθηκε σημαντικός, ήταν βασικός και σε μια τετραετία είχε συνολικά 147 συμμετοχές με τους κιτρινόμαυρους, προσφέροντας 42 γκολ και 29 ασίστ.

Κάπου στην πορεία όμως το γυαλί ράγισε και ο ίδιος ο Κροάτης ζήτησε να αποχωρήσει από την ΑΕΚ. Έφυγε ως ελεύθερος και πήγε στην πατρίδα του και μάλιστα σε μια από τις μεσαίες ομάδες της κατηγορίας, την Χάιντουκ Σπλιτ. Εκεί όπως όλα δείχνουν ηρέμησε, βρήκε και πάλι τον εαυτό του και… πυροβολεί ασύστολα τα αντίπαλα δίχτυα. Σε δυόμισι σεζόν στην Κροατία με τη Χάιντουκ έχει πετύχει συνολικά 58 γκολ και έχει μοιράσει 27 ασιστ, κάνοντας τόσο εντυπωσιακές εμφανίσεις που οδήγησαν στην κλήση του στην Εθνική και τη συμμετοχή του στα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία του στα ματς της Χρβάτσκα.

Πλέον το όνομα του Λιβάγια φαίνεται να βγαίνει ξανά στο προσκήνιο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης και στα 29 του θα έχει μια ακόμα ευκαιρία στα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Το συμβόλαιό του με την Χάιντουκ λήγει το καλοκαίρι του 2027 με την χρηματιστηριακή του αξία να έχει ανέβει στα 8 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον από Ιταλία (τουλάχιστον) είναι δεδομένο, με τον ατζέντη του, Βιντσέντζο Καβαλιερε, να δηλώνει στο Sportitalia χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως ναι, είναι πιθανόν να επιστρέψει στην Ιταλία»…

Δείτε παρακάτω τα κατορθώματα του Λιβάγια στην Κροατία:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ