Ανακοίνωσε τον Γουεά η Γιουβέντους

Ανακοίνωσε τον Γουεά η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους ενισχύθηκε με την απόκτηση του Τίμοθι Γουεά από τη Λιλ, με πενταετές συμβόλαιο.

Η ενίσχυση της Γιουβέντους ενόψει της νέας σεζόν ξεκίνησε, καθώς η «Βάκια Σινιόρα» ολοκλήρωσε το Σάββατο τη μεταγραφή του Αμερικανού φουλ μπακ, Τίμοθι Γουεά από την Λιλ, έναντι του ποσού των 10.3 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Τορίνου.

Η «Γιούβε» αναφέρει ότι το συνολικό ποσό μπορεί να αυξηθεί κατά 3.1 εκατ. ευρώ βασισμένο στα μπόνους επίτευξης στόχων, από τη στιγμή που η ομάδα προσπαθεί να βρει τον αντικαταστάτη του επί σειρά ετών ακραίου επιθετικού, Χουάν Κουαδράδο, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε κι αποχώρησε.

Διαβάστε επίσης: «Βουίζει» η Ευρώπη για Ολυμπιακό και Μίροτιτς – 6 εκατ. ευρώ στο τραπέζι

Ο Γουεά, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν, πέρασε τέσσερις σεζόν στη Λιλ, όπου έκανε περισσότερες από 100 εμφανίσεις, κερδίζοντας τίτλους πρωταθλήματος και με τις δύο ομάδες.

Κατέκτησε επίσης το νταμπλ και στην Σκωτία με την Σέλτικ, όταν αγωνιζόταν ως δανεικός στους «καθολικούς» τη σεζόν 2018/2019.

«Στη Λιλ πανηγύρισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2020/2021 και το γαλλικό Σούπερ Καπ την επόμενη χρονιά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γιουβέντους και συνεχίζει:

«Έξι συνεχόμενα χρόνια γεμάτα από νίκες έχουν «μεταμορφώσει» τον Τίμοθι σε έναν πολυσύνθετο παίκτη, ικανό να καλύψει τόσο αμυντικά όσο και την επίθεση της ομάδας, κάνοντάς τον ένα all-round wing-back».

Ο 23χρονος μετρά 29 συμμετοχές με την Εθνική των ΗΠΑ, σκοράροντας τέσσερα γκολ και πρόκειται να γίνει ο δεύτερος με το ίδιο επίθετο που θα παίξει στην Ιταλία μετά τον πατέρα του Τζορτζ, πρώην νικητή της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος σκόραρε 58 φορές για τη Μίλαν και σήμερα είναι ο πρόεδρος της Λιβερίας.

Υπέγραψε στη Γιουβέντους την ίδια μέρα που ο Γάλλος επιθετικός, Μάρκους Τιράμ, γιος του άλλοτε σπουδαίου μπακ των Πάρμα και Γιούβε, Λίλιαν, εντάχθηκε στην Ίντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ