Ο Προτό «μέντορας του Στρακόσια» στη Λάτσιο

Ο Προτό «μέντορας του Στρακόσια» στη Λάτσιο

Η Λάτσιο εξετάζει σοβαρά την απόκτηση του Σίλβιο Προτό από τον Ολυμπιακό, θέλοντας να πλαισιώσει τον ανερχόμενο Θωμά Στρακόσια με έναν έμπειρο τερματοφύλακα της κλάσης του Βέλγου.

Οι Ιταλοί  φέτος υπό τις οδηγίες του Σιμόνε Ινζάγκι έκαναν πολύ καλή πορεία στη Serie A, χάνοντας στο… νήμα την πρόκριση στο Champions League της ερχόμενης σεζόν από την Ίντερ. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας αυτής ήταν ο Αλβανός διεθνής τερματοφύλακας, Θωμάς Στρακόσια.

Ο 23χρονος και γιος του πάλαι ποτέ ερυθρόλευκου, Φώτη Στρακόσια, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των Ρωμαίων που άλλωστε ξέρουν να ξεχωρίζουν έναν  καλό και πολλά υποσχόμενο τερματοφύλακα. Ο Θωμάς όμως φέτος έπαιξε αδιάκοπα και έφτασε τις 53 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, υπερασπιζόμενος την εστία των λατσιάλι.

Οι ιθύνοντες της Λάτσιο σκέφτονται πως πρέπει να αποκτηθεί ένα τερματοφύλακας προχωρημένης ηλικίας με παραστάσεις και εμπειρίες για δύο λόγους. Αφενός για να λειτουργήσει σαν μέντορας του Στρακόσια και να τον βοηθήσει να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και αφετέρου να δίνει κάποιες ανάσες στον 23χρονο για να αποφευχθεί η σωματική και πνευματική κόπωση από τα αλλεπάλληλα ματς.

O 35χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού λοιπόν φαντάζει σαν μια ιδανική λύση για τη Λάτσιο αφού έρχεται από γεμάτη χρονιά με τους ερυθρόλευκους και κουβαλά την εμπειρία 78 αγώνων σε διεθνείς διοργανώσεις (Champions League και Europa League). Άλλωστε ο Προτό είναι εξοικειωμένος με τον ρόλο αυτό,  αφού έφτασε το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό με το αρχικό πλάνο των ερυθρόλευκων να τον έχει σαν δεύτερο τερματοφύλακα και μέντορα του Στέφανου Καπίνο, με την κατάσταση να αλλάζει άρδην μεσούσης της σεζόν, τον Έλληνα τερματοφύλακα να φεύγει από τον Ολυμπιακό και τον Βέλγο να παίρνει το χρίσμα του βασικού για τη σεζόν που μας τελείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ