Ράφαελ Λεάο: «Ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς ρατσιστές»

Ράφαελ Λεάο: «Ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς ρατσιστές»

Ο Ράφαελ Λεάο έδωσε συνέντευξη στην «Corriere della Sera» και μεταξύ άλλων μίλησε για το φαινόμενο του ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο Ράφαελ Λεάο αποτελεί τον αγωνιστικό ηγέτη της Μίλαν και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού, με αρκετά δημοσιεύματα να τον «συνδέουν» με την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θέλει να καλύψει το κενό του Κιλιάν Εμπαπέ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο 25χρονος Πορτογάλος στην «Corriere della Sera», αναφέρθηκε στο μέλλον του στην Μίλαν, ενώ τόνισε πως όνειρό του είναι ένας κόσμος στον οποίο δεν θα υπάρχει ρατσισμός

Διαβάστε επίσης: Διημεράκι στην Τουρκία ο Τερίμ: Πήγε στην Κω και από εκεί Μπόντρουμ (pics)

«Είναι παντού, δυστυχώς. Γι’ αυτό εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, γιατί είμαστε πολύ δημοφιλείς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δύναμη, στέλνοντας μηνύματα. Η Μίλαν είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτό το θέμα. Αυτό φάνηκε στο Μενιάν, κάναμε καλά που συμπεριφερθήκαμε έτσι, ήταν το σωστό να φύγουμε από το γήπεδο»

Έχω ένα τατουάζ του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ένα άλλο του Νέλσον Μαντέλα. Για εμάς, τους μαύρους, είναι δύο σπουδαίοι άνδρες που πάλεψαν μέχρι το τέλος για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από το χρώμα το δέρμα μας. Ήθελα το μήνυμά του να είναι πάντα μαζί μου. Έχω πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι ένας κόσμος χωρίς ρατσιστές.»

Ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός ομολόγησε επίσης ότι «ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το ίνδλαμά μου. Όταν ήμουν μικρός ήταν ο Ροναλντίνιο. Στη μουσική δεν έχω κανένα πραγματικό ίνδαλμα. Το μόνο ίσως ο Μπομπ Μάρλεϊ. Έχω και ένα τατουάζ του».

Τέλος, είπε: «Έχω στενή σχέση με τον Θεό. Είμαι πιστός, καθολικός, αν και κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν μουσουλμάνος ίσως λόγω του χρώματος του δέρματός μου και της αφρικανικής μου καταγωγής. Πριν πήγαινα πάντα στη λειτουργία τις Κυριακές, τώρα είναι πιο δύσκολο για μένα γιατί υπάρχουν αγώνες. Η προσευχή είναι μέρος της ζωής μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ