Το CAS δικαίωσε τη Μίλαν, κανονικά στο Europa League

Το CAS δικαίωσε τη Μίλαν, κανονικά στο Europa League

Η προσφυγή της Μίλαν στο CAS έγινε αποδεκτή, όσον αφορά στον αποκλεισμό που της είχε επιβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έτσι τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί κανονικά στο Europa League.

Στις 27 Ιουνίου το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της UEFA αποφάνθηκε κατά της Μίλαν, επιβάλλοντάς της ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φυσικά, αυτή είχε να κάνει με παραβάσεις της ιταλικής ομάδας όσον αφορά στις διατάξεις του Financial Fair Play.

Έτσι, οι «ροσονέρι» δεν θα έδιναν το παρών στο Europa League, όπου προκρίθηκαν μέσω της έκτης θέσης στη Serie A. Εντούτοις, το CAS δικαίωσε το σύλλογο του Μιλάνου μετά την προσφυγή που κατατέθηκε, αποσύροντας την τιμωρία του.

Η αδυναμία των Μιλανέζων να παρουσιάσουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα ήταν εκείνη που αρχικά τους έφερε προ της πόρτας της εξόδου από την Ευρώπη, με τις δαπάνες της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2017, την πρώτη και τελευταία επί εποχής των Κινέζων ιδιοκτητών, να διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο. Η απώλεια σημαντικών χορηγικών συμφωνιών ήταν επίσης ανασταλτικός παράγοντας.

Σε περίπτωση που η απόφαση αυτή επιβεβαιωνόταν, τη θέση της Μίλαν στους ομίλους του Europa League θα έπαιρνε η Αταλάντα, ενώ η Φιορεντίνα θα έπαιρνε τη θέση της ομάδας του Μπέργκαμο στο δεύτερο προκριματικό γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ