Το Financial Fair Play παρακολουθεί την Γιουβέντους!

Το Financial Fair Play παρακολουθεί την Γιουβέντους!

H αρμόδια οικονομική επιτροπή της Uefa, επιβλέπει τα μεγάλα ποσά των μεταγραφών της «Γηραιάς Κυρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η Γιουβέντους έχει πέσει στο «μάτι του κυκλώνα» της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, με την οικονομική επιτροπή να την παρακολουθεί στενά.

Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, η«Γηραιά Κυρία»του Ιταλικού ποδοσφαίρου ξόδεψε περίπου 240 εκ. ευρώ για μεταγραφές.

Πιο συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ποσά δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο (117 εκ. ευρώ), την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή Ντάγκλας Κόστα (40 εκ. ευρώ), την απόκτηση του Πορτογάλου διεθνή Ζοάο Κανσέλο (40 εκ.ευρώ) από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγιερν Μονάχου και Βαλένθια αντίστοιχα.

Όσον αφορά όμως τα έσοδα, η Γιουβέντους δεν πήρε πίσω ούτε τα μισά χρήματα από αυτά που ξόδεψε.

Δηλαδή, έδωσε στην Μίλαν μαζί τους Ιγκουαΐν και Καλντάρα, με τον πρώτο να αποδίδει στα ταμεία της Γιουβέντους άμεσα 18 εκ. (είναι δανεικός για φέτος και έχει οψιόν αγοράς στα 36 εκ.ευρώ) , ενώ ο δεύτερος μετακόμισε στο Μιλάνο ως αντάλλαγμα του Λεονάρντο Μπονούτσι, που επέστρεψε στην πρώην ομάδα του. Τέλος, οι ετήσιοι δανεισμοί των Φαβίλι (Τζένοα), Πιάτσα (Περούτζια), Κέρι (Κάλιαρι) και Αουντέρο (Σαμπντόρια) θα αποφέρουν στα ταμεία της «Γηραιάς Κυρίας», μόνο άλλα 9 εκ. ευρώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ