Οι Μιλανέζοι που… πλήγωσαν την παλιά ομάδα τους

Οι Μιλανέζοι που… πλήγωσαν την παλιά ομάδα τους

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του παραδοσιακού ιταλικού ντέρμπι ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν, το to10.gr βρίσκει αυτούς που βρέθηκαν στον πίνακα των σκόρερ και με τις δύο πλευρές

Αν και τα νεότερα χρόνια η κόντρα ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ έχει «καταλαγιάσει» κυρίως λόγω της αδυναμίας των δύο ομάδων να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα, το παραδοσιακό ντέρμπι του Μιλάνου παραμένει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς στη γειτονική μας χώρας.

Ωστόσο παρά την τεράστια κόντρα του παρελθόντος υπήρξαν μερικοί… γενναίοι οι οποίοι όχι αγωνίστηκαν και για τις δύο ομάδες, αλλά κατάφεραν να πληγώσουν την παλιά τους ομάδα.

Ρονάλντο

Ένας πραγματικός «killer» στα παραδοσιακά ντέρμπι του Μιλάνου. Ο Βραζιλιάνος αντιλαμβανόταν τη σημαντικότητα της αναμέτρησης όσο λίγοι άλλοι, σκοράροντας 4 φορές σε συνολικά 5 παιχνίδια με τη φανέλα της Ίντερ.

Το 2006 επέστρεψε στην Ιταλία και το Μιλάνο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μϊλαν και συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε μείνει, καθώς στο μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που αγωνίστηκε έβαλε το στίγμα του σκοράροντας για τους «ροσονέρι».

Κλάαρενς Ζέεντορφ

Τα αναρίθμητα επιτεύγματά του με τη φανέλα της Μίλαν, έχουν κάνει πολλούς να ξεχάσουν ότι ο Ολλανδός μέσος αγωνιζόταν για μια τριετία στην Ίντερ (2000-2002).

Η επιλογή των «νερατζούρι» να τον ανταλλάξουν το 2002 με τη μεγάλη τους αντίπαλο για χάρη του Φραντσέσκο Κοκό (!) θα μπορούσε να θεωρηθεί μια από τις χειρότερες επιλογές στην ιστορία του συλλόγου, με τον Κλάαρενς να τους «πληγώνει» δύο φορές και να τους υπενθυμίζει το τραγικό λάθος τους.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς

Ένας «γυρολόγος» των ιταλικών γηπέδων, καθώς ο Σουηδός έχει αγωνιστεί σε Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν. Στην τριετία που έμεινε στο «Τζιουσέπε Μεάτσα» στις 5 φορές που έδωσε το παρών σε «Derby della Madonnina» πέτυχε 2 γκολ κόντρα στη μισητή αντίπαλο.

Μετά το καταστροφικό του πέρασμα από τη Μπαρτσελόνα, ο Ζλάταν επέστρεψε στην Ιταλία το 2010  αυτή τη φορά για τους «ροσονέρι» του Μιλάνου. Εκεί ήταν ακόμη πιο «κλινικός» σκοράροντας συνολικά 4 φορές σε 3 παιχνίδια με τη Μίλαν, πανηγυρίζοντας «χλιαρά» τα τέρματα του.

Ρομπέρτο Μπάτζιο

Μπορεί την χρονική περίοδο που βρέθηκε στις δύο ομάδες του Μιλάνου ο Μπάτζιο να μην βρισκόταν στην καλύτερη του φόρμα, όμως ο Ιταλός επιθετικός κατάφερε να σκοράρει από μια φορά για λογαριασμό τόσο της Μίλαν αρχικά, όσο και μετέπειτα της Ίντερ.

Τζουζέπε Μεάτσα

Ο επιθετικός-θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου και της Ίντερ, ξόδεψε συνολικά 13 χρόνια υπηρετώντας πιστά τους «νερατζούρι», ενώ με 13 γκολ κατά της μισητής αντιπάλου Μίλαν είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στη σχετική λίστα.

Ωστόσο η μοίρα τον έφερε το 1940 στο αντίπαλο στρατόπεδο, με τον Μεάτσα να «πληγώνει» την ομάδα της καρδιάς του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ