Μίλαν – Τζένοα 2-1

Μίλαν – Τζένοα 2-1

Ο Αλέσιο Ρομανιόλι είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους με αυτογκόλ, αλλά στο 91ο λεπτό εξιλεώθηκε δίνοντας τη νίκη με 2-1 στη Μίλαν.

Η Μίλαν φλέρταρε με τη «γκέλα» αλλά ο Αλέσιο Ρομανιόλι έκανε το 2-1 επί της Τζένοα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αποζημιώνοντας έτσι την ομάδα του για το αυτογκόλ που σκόραρε στο 56′ λεπτό.

Από το ξεκίνημα του ματς οι «ροσονέρι» πήραν τον έλεγχο του ρυθμού και με ποδόσφαιρο κατοχής προσπάθησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα. Ο Σούσο στο 4ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την Μίλαν και τα αποτελέσματα του γρήγορου γκολ φάνηκαν. Με το άγχος να έχει φύγει, μαζί με μία πιθανή μουρμούρα από την κερκίδα που δεν είναι σπάνια στο Σαν Σίρο, η ομάδα του Μιλάνου δημιουργούσε ευκαιρίες για το 2-0 συνεχώς. Οι «ροσονέρι» ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεύτερο γκολ δεν σημείωσαν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το σκορ στο εύθραυστο 1-0 και με τους γηπεδούχους ναι μεν να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ αλλά χωρίς να δίνουν και δικαίωμα στην ομάδα της Γένοβας. Η τύχη όμως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Αλέσιο Ρομανιόλι και την Μίλαν στο 56ο λεπτό, όταν ένα γύρισμα του Κουάμε σε μία άδεια από παίχτες της Τζένοα περιοχή, βρήκε στο πόδι του αμυντικού και… κρέμασε ιδανικά τον ανήμπορο να αντιδράσει Ντοναρούμα. Με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Μιλανέζοι βγήκαν μπροστά πολύ πιο επιτακτικά για να βρουν το γκολ που θα τους έδινε και πάλι το προβάδισμα.

Όσο ο χρόνος περνούσε τόσο μεγάλωνε η πίεση για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν μπροστά σε μία ακόμη «γκέλα». Ο λυτρωτής της Μίλαν έμελλε να είναι ο άτυχος στη φάση του αυτογκόλ Ρομανιόλι. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν στο 91′ πήρε το ριμπάουντ εκτός περιοχής μετά από κακό διώξιμο σε έξοδο του Ράντου, σουτάροντας με τη μία με το αριστερό για το 2-1 που αποκαθιστούσε κατά κάποιο τρόπο την τάξη. Με τη νίκη αυτή οι «ροσονέρι» έφτασαν του 18 βαθμούς, όσους και η Λάτσιο, και μπήκαν στην πρώτη τετράδα της Σέριε Α.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Ροδρίγες, Ρομανιόλι, Μουσάκιο, Σούσο, Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου (83′ Καστιγιέχο), Λασάλτ (63′ Αμπάτε), Κουτρόνε, Ιγουαΐν.

Τζένοα (Ιβάν Γιούριτς): Ράντου, Μπιράσκι, Γκούντερ, Κοράι, Ζουκάνοβιτς, Λάζοβιτς, Ρόμουλο (67′ Μιγκέλ Βελόζο), Ματσιτέλι (78′ Ομεόνγκα), Μπέσα, Κρισίτο, Κουαμέ, Πιόντεκ (85′ Πάντεβ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ